Един от най-мащабните доброволчески проекти у нас през последните години се оказва инициативата "Да изчистим България за един ден".

Тази година Денят за почистване на България е 20 април, а до 7 април всеки имаше възможност да маркира най-мръсните зони в страната на специална карта.

Само през миналата година инициативата бе подкрепена от 323 хиляди доброволци, които само за един ден спасиха българската природа от 530 незаконни сметища.

Една от звездите на телевизия "Планета", Райна, не се нуждае от кампании и специална организация, за да засвидетелства своето отношение към природата, пише planeta.tv.

Певицата чисти България всяка година и дори организира своите фенове и приятели в тази инициатива. Пирин, любимата планина на звездата, редовно получава грижи от нея и компанията й по време на летните им излети.

Заредени с емоции и сила от красотите на Пирин, Райна и приятели не пропускат да отнесат със себе си и нечистотиите, които други недобросъвестни туристи са оставили преди тях в планината.

Зрителите помнят, че през последните няколко години, родената в Сандански певица, редовно почиства и столичния парк "Гео Милев". Миналата година заедно с 25 свои фена Райна чисти незаконните сметища в столичния квартал "Редута" и събраха повече от 30 чувала с боклуци.

Тази година, на 20 април, певицата отново призовава приятели и почитатели да се присъединят към нея и заедно да избавят "Слатина" и "Редута" от боклуците, за да живеем в една по-красива и чиста среда.