Ваня Цветкова се чувства по-добре в САЩ отколкото в родината и след като приключи ангажиментите си в България, се връща там.

"Адски съм щастлива, че съм заминала. Това е нещото, за което съм благодарна на бившия си съпруг. Да живея в оня страна и да бъда част от тъй нареченото й величие, защото наистина е велика, аз съм страшно горда", казва актрисата пред "24 часа".

Заради живота й в чужбина тя е с двойно гражданство, което не й пречи да гласува на предстоящите избори на 12 май. Но тя няма да го направи, тъй като:

"Трябва да гласувам само ако съм информирана за хората - ако знам цялата им автобиография, какво стои зад тях, откъде идват средствата. А тук всичко все още е много тъмно".

В САЩ Ваня криела, че е актриса, тъй като се срамувала да каже на тамошните хора.

"Как да им обясня, че съм актриса и имам 28 игрални филма? Те няма да ми повярват. Първо за тях това е невъзможно. И след това да отида да търся работа при тях. Там актьорите на ниско ниво, които играят в по-малко филми, финансово се нареждат на по-друго ниво. Един филм да имаш, ти вече си актьор. Как да им обясня?", доверява още Цветкова.