Луиза Григорова е пълна противоположност на героинята си Яна от сериала „Дървото на живота”, но твърди, че с лекота влиза в ролята на момичето, което домакинства в дома на семейство Вълчеви.

„Почти нямаме допирни точки. Не бих могла да бъда толкова наивна и невинна, а още повече вечно страдаща. Винаги ще намеря начин да се оправя и да не страдам”, прави кратко сравнение с образа си на малкия екран бившият модел, работил в някои от модните столици и Тайланд.

„Впуснах се и нещата започнаха да се получават. Според хората, които са ме гледали, ми се получава добре, аз лично не обичам да се гледам”, признава Луиза.

Медиите обичат да я представят като непокорно момиче, което няма спирачки и не на последно място - мъжемелачка. В действителност обаче е крехко създание и може да заплаче дори и само от една обида, дошла от близък за нея човек.

Елементът на драма често нахлува в личното й пространство, не крие 22-годишната хубавица.

„Понякога сама си създавам проблеми или ги задълбочавам, дори и да не са толкова големи. Такъв човек съм, че много бързо ми омръзват разни неща и се хващам абсолютно сама в ръце. Ако нямам приятелка до себе си, сипвам чаша вино, пускам филм и веднага се оправям. В други случаи пък просто плача и след като съм се наревала хубаво, пак се оправям. Не знам дали това е нормално, но на мен това ми идва от зодията Близнаци. Познавам хора на 40 години, които са същата зодия и те имат такива симптоми. Явно сме по-емоционални и искаме да навлизаме дълбоко във всичко. Не може да сме така повърхностни и просто да си живеем мирно и тихо. Винаги трябва да има сериозна драма или сериозно щастие”, смята дъщерята на шефката на модна агенция „Ивет Фешън” Ивет Григорова.

Луиза от малка пътува в чужбина заради модни ангажименти и това я калява за работа, но не възпира емоцията в нея.

„Чувствителността е слабото ми място. Винаги имам нужда от емоция, не мога да живея без нея.

Плача по един-два пъти на ден и изобилстват нещата, които могат да ме трогнат. От една мъничка обида, произлязла от човек, от когото ми пука, до тъжен филм или виждайки нещо по улицата, което не ме кефи”, разказва младата госпожица.

В началото на кариерата си на актриса Луиза предполагала, че ще играе главно драматични роли. Участието й в спектакъла на Сатиричния театър „Шпионажът през каменната ера или Гущерчето” обаче променило очакванията й.

„Ролята ми е комедийна, аз съм Гущерче. Приятно ми е, просто всеки следващ образ, в който влизам, си го обиквам и играя с удоволствие. Актьорът винаги е в ситуация на кастинг. Трябва да го изберат, не може сам да се избере, освен ако не стане едновременно продуцент, режисьор и актьор, което за мен е несериозно. Не може да си човек-всичко, освен ако не си някой безумен гений”, смята Луиза.

Както в постановката на Сатиричния театър, така и в сериалите „Стъклен дом” и „Дървото на живота”, начинаещата актриса си партнира с доказани имена. Това я радва и признава, че повечето в бранша я посрещат радушно.

„След като бях водеща и на Икарите, значи ме приемат добре”, с усмивка допълва тя. Вече е изградила приятелство и с Теодора Духовникова.

„Още преди да навляза в тези води съм чувала, че има завист, но мисля, че с по-големите актриси не мога да вляза в конкуренция. Та аз мога да играя тяхна дъщеря, няма как да им взема ролите. А и те не ме смятат за някаква заплаха, защото са талантливи актриси. В същото време съм срещала и такива, които имат комплекса, че ще ги изместиш, но това произлиза вероятно от факта, че не са достатъчно добри и уверени в себе си. Аз поддържам контакт с много добри актриси и смятам, че от тях мога да се науча на нещо, не е нужно да има съревнование”, убедена е талантливата дама.

Напрежението е по-скоро в НАТФИЗ, смята тя. Луиза обаче набляга на ученето и не се разсейва от вълненията на другите дали след като завършат, ще бъдат поканени да играят някъде.

”Мен не са ме взели никъде, но това не ме плаши”, категорична е брюнетката.

Извървявайки пътя си в модния бранш, Луиза неведнъж е чувала зад гърба си реплики от рода „Абе, тази връзкарката!”. Поради факта, че майка й Ивет е собственичка на една от най-големите агенции за модели у нас, винаги е упреквана, че получава модните си ангажименти на тепсия.

„Сега сигурно си казват: „Ето пак я уреди!”, смее се на хорските заключения след пробива й в арт средите. Ако трябва да е сериозна обаче е категорична, че никога не е имала угризения от подобен род. „Знам, че това, което съм постигнала, съм го направила сама. А това, че майка ми е моя майка, може само да ме радва. Може би такова притеснение биха имали тези, които наистина знаят, че са уредени и им става гадно и почват да си казват: „Как ме уредиха”.

Тъй като не съм връзкарка, казвам на тези, които ме приемат за такава:

„Вие сте много глупави, чао!”

Очевидно имиджът на момичето, постигнало всичко с помощта на майка си, я преследва в живота постоянно.

„Често приятели ми казват: „Хайде, уреди ме в агенцията!” Аз обаче отвръщам: „Обичам ви, но в тази работа работите с външния си вид, не става с уреждане. Ако не ставате, не ставате”, допълва Луиза. И бързо добавя:

„За съжаление в България станаха известни всякакви момиченца и момченца. Тази популярност, която получават, е адски лесна, но е напълно безсмислена. Не виждам защо трябва да се стремиш към нея. В актьорската професия е неизбежно да си добър и да не бъдеш известен, затова гледам да поддържам славата си с професионалните си ангажименти, а не с интриги. Естествено, жълтата преса те замесва в такива ситуации, но никога няма да седна сама да си съчинявам пиари”, обяснява Луиза.

Случвало й се е дори разни хора да я молят да заформят фалшив скандал, за да станат и те известни. ”Не мога да ги разбера! В името на някаква известност да си измислят, а семейството им да страда, като прочете, че си наркоман или какво ли още не! Тъпо е!”, отсича бившият модел.

”Просто ги блазни славата, мислят че ще ги забележи някой да ги снима във филм. Ако ставаш, ще те викнат да снимаш, защото си отишла на кастинга, защото си учила в НАТФИЗ или на друго място. Има разлика между това да можеш да си добър актьор и това да си просто известен”, коментира екс-моделът.

Тя се възмущава и от Facebook делата на много такива персони.

„Какви неща пускат само, за да се пише за тях. Тези момичета са готови в името на славата да се покажат чисто голи в безумни пози. Мъчно ми е за такива персони”, отсича без да назовава конкретни имена Григорова.