Един ден преди началото на снимките за първия сезон на "Столичани в повече", а няма кой да изиграе ролята на Мария Чеканова.

Дотогава е било напълно ясно - уговорена е младата актриса Яна Титова. Да, но ден преди старта тя звъни на продуцента Евтим Милошев и се отказва.

"Обясни ми, че шефът на Народния театър Павел Васев не я пуска, тъй като ще я ангажира за театрални постановки", разказа Милошев.

Той вървял по улицата и останал със зяпнала уста. Обадил се спешно на режисьора Виктор Божинов, който засне първите серии, и само му казал: "Ела до половин час в студиото."

Двамата седнали да мислят, разгледали десетки снимки на кандидатки и най-накрая се спрели на Виолета Марковска. Днес, след 4 сезона в най-гледания и най-смешен български сериал, тя е сред много популярните ни актриси.

Малко кофти се получило с Титова, която за зла беда не получила очакваните роли в Народния. Сега актрисата живее в Лондон, където са майка и баща й.

Виолета Марковска също скъса със сериала. Тя не участва в петия му сезон, като сценаристите дипломатично пратиха героинята да учи в чужбина. Няма да се върне, а междувременно възлюбеният Андрей Лютов (Иван Юруков) среща в епизодите друга жена.