"Ситуацията при мен е овладяна, въпреки опитите на медиите непрекъснато да се занимават и да злоупотребяват със здравословното ми състояние".

"Продължавам си лечението, ходя от време на време на консултации в Израел, а във ВМА си правя терапия на всеки три седмици. Тя не е толкова агресивна и няма последствията на химиотерапията. Няма да ми опада косата", сподели Нана.

Тя разказа как първи път когато оплешивяла и останала без нокти, плакала дълго от ужас и самосъжаление. Тогава дори не вярвала, че отново ще й поникне коса и отново ще има маникюр. Сега вече си ги има и е умерен оптимист.

"Стана ми навик непрекъснато да се самонаблюдавам. Подскачам след всеки симптом, дори да е само едно кихване, или пъпчица, поникнала някъде. Надявам се, че и това ще отмине", казва смелата журналистка, която буквално мина през ада.

В момента тя съжалява за едно единствено нещо – никога повече няма да може да си роди второ дете. Лечебните мерки са й предизвикали изкуствена критическа възраст с всичките й „екстри“.

"Потя се, обливат ме студени и горещи вълни, нервна съм, изкарвам си го на мъжа си, но той е безкрайно търпелив и ме понася. Вероятно ще свикна и с това, но засега ми е много трудно. Мечтаехме си за второ дете, но болестта ни отне мечтите. Но пък човек винаги може да осинови, ако иска. Въпросът е в момента да се сборя докрай с онова чудо, което ме сполетя внезапно и обърна живота ми наопаки".

Тя съветва жените с подобни проблеми да не се паникьосват, да не се предават, защото изход винаги има.