Ария, която е един от пионерите на истинския рок в Русия, ще пристигне в България в началото на лятото.

Поводът е Kavarna Rock 2013, който отново ще обедини известни банди и рок изпълнители под небето на Каварна.

За Ария посещението в България ще бъде част от тяхното дълго пътуване, което започва през пролетта.

През 2013 групата се завръща в Санкт Петербург с нова програма – „Всичко, което беше”.  Програмата е базирана на компилации от песни, избрани от феновете на Ария, които гласували в продължение на един месец на сайта им за песента, която искат да чуят.

Така на 20 април групата ще изпълни любими парчета, селектирани от феновете. Малко по-рано Ария ще останат в Москва за концерта си на 13 април.

В началото на юни пък идват в България за да изпълнят не само най-добрите си произведения, но и да зарадват феновете с албума си "В жёлтом круге арены", който излезе в края на годината.

Пътуването, обаче не свършва тук – след Kavarna Rock 2013 групата се отправя към о. Краснофлотски, където ще вземе участие в друг рок-фестивал – „Острова”.

Неприятна ситуация за групата възникна покрай напускането на Артур Беркут. Групата е предложила да подпише споразумение, според което Ария може напълно безплатно да изпълнява песните, в които е пряко ангажиран. Въпреки възможността да се стигне до съдебно дело, Ария е настроена оптимистично, че проблемът ще бъде решен по мирен път и вярва, че няма да създаде трудности за техните концерти.

*Ария

Алиса, които също ще участват на Kavarna Rock 2013, са не по малко ангажирани от своите колеги и сънародници. От началото на 2013, групата има поредица от концертни участия в Москва, Волгоград, Краснодар, Санкт Петербург.  На 15 март предстои да посетят и Киев, а на 2-ви юни ще ги видим на българска земя.

Алиса също има с какво да зарадват българските почитатели. Миналата година излезе албумът, който беше оценен като най-добър за тридесетгодишната им кариера. Става въпрос за „Саботаж” – шедьовър на опита, таланта и годините, преминали в създаване на вечната рок музика.

Билети за двата дни на Kavarna Rock 2013 вече са пуснати за продажба в мрежата на Eventim Двудневният билет е на цена от 90 лева, а еднодневният – 60 лева.