От миналата есен певицата Камелия Tодорова се върна на студентската скамейка.

За да може да приравни дипломата си от Естрадния отдел на Музикалната академия в Нов български университет, Камелия Тодорова пак тръгнала на лекции. Тя обучава студентите в НБУ в специалност "Поп и джаз пеене", но като гост-преподавател, а не щатен, защото трябва да премине няколко преквалификационни курса, пише 24chasa.bg.

Затова се явила на приемен тест за общообразователна подготовка и пак станала студентка. Досега е минала един семестър, остават още два или три, за да вземе диплома за бакалавър по специалността "Поп и джаз пеене".

"Аз не съм спирала да уча. И история на музиката, и технология, и други науки. Ходя на изпити, получавам оценки", обяснява певицата, която навърши 59 г.

Резултатите й ще се впишат в новата диплома, която ще получи, след като премине през няколко преквалификационни курса към "Центъра за продължаващо обучение" в НБУ.

Така освен работата в студиото и преподаването три пъти седмично тя прилежно води записки наред с останалите студенти и посещава лекции на свои колеги преподаватели.

"Така е, всеки, който преподава или иска да стане доктор на науките, трябва да премине през такава преквалификация", добави Тодорова.

Тя вече взела изпита си по английски език и в момента учи "Информационни технологии".