Колко жаби трябва да целуне едно момиче, за да срещне истинския  принц?

На този въпрос едва ли някой може да отговори еднозначно. Но пък в приказките всичко е възможно!

Постановката „Жабокът цар“ на театър „Дани & Деси“ ще бъде представена този събота – (12 януари) на етаж 3 в Сити Център София, до работилничката „Сръчковци“. Началото е от 11 часа, а достъпът е свободен за малки и големи.

„Жабокът цар“ е приказка, както за децата, така и за техните родители. Сценографията и куклите ще ви пренесат в XVII век. А историята е за приятелството, любовта и това колко е важно да оценяваме човека до себе си. Ще видите как искреността на дружбата между един жабок и хубавата принцеса ще развали магията на злата магьосница Гьола. И как грозната жаба се превръща в чаровен принц. И както става във всяка приказка – героите заживяват честити и щастливи.

Сценарият на пиесата е дело на Веселин Бойдев и Таня Евтимова, която е и режисьор на постановката. Сценографията и куклите са дело на инж. Атанас Евтимов, а музиката и стиховете са на Деси Димова. Това безспорно е един много талантлив екип. Те са отличени в четири категории на международния фестивал за спектакли за деца „Вълшебната Завеса 2010”, който се проведе в гр. Търговище. Призовете на театър „Дани & Деси“ са за: прецизно измислени и осъществени декор и кукли; класически издържано актьорско изпълнение; театрална техника, звук и авторска музика в спектакъла „Жабокът цар".