Запаленият вегетарианец сър Пол Макартни забрани кожата на всичките си турнета.

Звездата на Бийтълс, който е запален защитник на правата на животните, отказва да пътува в лимузини с кожени седалки и иска в гримьорната на концертите му да бъдат махнати всички мебели с покривки от животинска кожа.

Освен това Макартни забранява месото и всички вторични месни продукти, като държи всички сервирани храни да са вегетариански. Той настоява също така да има само мебели от дърво в бекстейджа.

Музикантът дава много конкретни инструкции и за аранжировката на цветята, като иска букети от бели лилии, бели и розови рози, два букета от фрезии, гардении, две гардении в саксия и букет от диви цветя. Цветята трябва да струват минимум 200 долара.

"Пол Макартни много обича цветята...Много е важно да използвате реномиран цветар", съобщава близък до музиканта източник.

Той иска също растения на шест етажа, които да са високи поне 1,8 метра, и две, които да са високи поне 1,2 метра. Това означава, че организаторите на концертите му трябва да купят "палма, бамбук или спатифилум ", пише БГНЕС.