Звездата на реалити шоуто “Keeping up with the Kardashians” Ким Кардашиян  не престава да  шокира своите почитатели.

Не само от телевизионния екран, но и в живота. Неотдавна тя качи на своя профил в Туитър снимка, на която е облечена в котешки костюм. Така поставя акцент на себе си, особено на своето внушително деколте, както и на житейските си предпочитания. 

Изборът на котешкия „сюжет” съвсем не е случаен. Преди около три месеца Ким си взема очарователно персийско коте, което нарича  Мерси.

Наскоро обаче малкото коте умира, за което знаменитата му стопанка обстойно информира приятелите си в своя блог.

„С дълбока печал ви съобщавам, че моята котка. Мерси се отправи към отвъдния свят. Моето сърце е разбито”, съобщава Ким.

Това е поводът да разкаже подробно в блога си, че лекарите й открили  алергия към котки. Мерси обаче вече била факт в нейния живот и затова се наложило писаната да бъде поверена на грижите на една от асистентките й.

Скоро след това обаче котето се разболяло. Ветеринарят установил, че животното страдало от рядка форма на рак на стомаха. Въпреки гри-жите и положените усилия лекарите не успели да го спасят.

„Мерси беше за мен любящо и нежно коте и ние всички ще тъгуваме за него”, разказва  Кардашиян.

Между другото много от най-близките приятели на Ким били  убедени, че в последно време любовта на светската лъвица към това мило животинче  прехвърля границата на разумното.

Ким ежедневно пускала снимки на Мерси в мрежата. На повечето от тях тя целувала котето или го гушкала, като  навирала фотоапарат в муцунката му.

Подобна интимна близост била повод за критика през 2010 г. от страна на PETA. Организацията, бореща се за етично отношение към животните, я нападнала, след като тя публикувала снимка, на която  позирала с коте, което държи за кожата на врата.

В своя защита Ким разказала, че на тази сцена присъствали стопанинът на животното, както и ветеринар, които специално й показал как следва да се държи котето.

„Аз обичам животните и никога не бих могла да причиня болка на някое от тях”,  заявила Ким Кардашиян.

Всъщност в сърцето на светската лъвица има място не само за мяукащи любимци. И въпреки че никога не е  изпитвала особена любов към кучета, в живота й се явява едно.

И с това  всичко се променя. Боксерът Роки й останал за спомен от един от бившите й приятели. Той обаче й става верен и успява да разтопи леда в сърцето на красавицата към собствения си вид.

С него тя променя  отношението си към всички  лаещи опашати. Нещо повече, телевизионната звезда сериозно мисли, че нейният питомец й прилича. Не външно, разбира се, а по характер.

„Роки е също толкова спокоен и силен като мен признава Ким. Боксерът също е герой в интернет дневника на Кардашиян, където могат да бъдат видени и негови снимки и дори видеоклипове. Неотдавна тя признала пред своите поклонници, че обожава своето куче до невъзможност.