Рапърът Криско отказа да пее на благотворителен концерт в Стара Загора. Събитието, което е организирано от рап формацията СтЗ Отбора, бе с цел събиране на средства за лечението на Мирослав Петков от Сливен. 16-годишният младеж е болен от рак на белия дроб и има нужда от средства за лечението си.

Според очевидци на концерта за Миро под надслов "Щом сме заедно сме силни", Криско е отказал да пее след като не е получил хонорара си.

Хип-хоп изпълнителят е бил шумно освиркан от публиката, а стената на facebook страницата му за броени часове се напълни с негативни коментари заради постъпката му.

Криско беше порицан още и от свои колеги. Другият гост на събитието бургаският рапър Ф.О. в изпълнил ангажимента си.

Ето коментара на Криско за случилото се от страницата му във Фейсбук:

"Във връзка с тази глупост, която върви в нета... Организаторите на концерта в Стара Загора си измиха ръцете много добре и си направиха реклама. Какво се случи...

Поканен съм аз да пея на благотворителен концерт и организаторите казват че си има хонорари, въпреки това и се съгласиха на условията. Отидох до мястото казаха ми, че нямат пари и аз казах, че едната част от хонорара го давам за болното момче Миро. Те отговириха, че не ги интересува, ако искам да пея, ако искам - не. Супер нагло държание и никво отношение, за което нямаше как да получат обратното от мен.

ПОЖЕЛАВАМ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА МИРО!!! Повтарям, че това се случи заради наглостта на организаторите и в никакъв случай решението ми да не изляза не е свързано с Миро. Все пак парите, които не дадохте се надявам да ги дадете на момчето, за да се оправи по бързо!" - коментира Криско във facebook профила си.

Банковата сметка за помощ на Миро е действаща. Пари за лечението му могат да се внасят на:

BG97UNCR96604007877914
BIC-UNCRBGSF
Марияна Георгиева Иванова