Дебютният сингъл на Rachel Row – Follow the Step - беше поводът световноизвестното дуо в електронната музика Catz ‘N Dogz да включи младата изпълнителка в своя лейбъл Pets Recordings.

Двамата успешни DJ-и, чиито композиции влизат в компилациите на Ministry of Sound, чуват Follow The Step в радиопредаването на DJ Tiesto и веднага се свързват с Rachel с предложение да подпише договор с техния лейбъл.

Първият отзив за талантливата изпълнителка идва от модния гигант Hugo Boss. От компанията споделиха оригинала на дебютния й сингъл Follow The Step за свободно сваляне на официалната си страница.

На адрес http://www.hugoboss.com/de/en/blog/follow-the-step-in-the-name-of-love/ от Hugo Boss поздравяват всички свои почитатели със сингъла на Rachel, а в коментар не пестят комплименти за „прелестната българка с мек, успокояващ глас”.

Освен че са фенове на музиката й, от Hugo Boss проявиха интерес към Rachel Row и за бъдещи проекти, които засега изпълнителката ще запази в тайна.

Sven Vath включи бийт ремикса на Follow The Step в ексклузивния си лайв на 12.12.2012 г. в най-популярния сайт за стрийминг на диджейски сетове – Boiler Room. Ремиксът е създаден от българския електронен гуру KiNK, който също неотдавна впечатли с интересното си представяне в Boiler Room. Оригиналът на Follow The Step и 3-те му ремикса се разпространяват не само по дигитален път, но и на винилова плоча. Електронните версии вече звучат в ефира на световни радиостанции като Radio1 на ВВС и Ibiza Global Radio.

Скоро Rachel Row ще представи и видеото към ремикса на KiNK, отново заснето под режисурата на Петър Вълчев и Ян Петров.

Rachel Row направи кавър на популярното от 80-те години парче на Europe “The Final Countdown”. На 12.12.12 тя сподели на Facebook страницата си, че смята всяка една песен, независимо колко е досаднa, за възможност да звучи красиво с различен аранжимент“.

По празниците Rachel Row ще си партнира с KiNK за съвместно представяне на партито на P BPM на 25-ти декември, а заедно с Криста и Рут Колева ще изненадат публиката на София лайв клуб с обща колаборация на 25 и 27 декември.