И Мариус Куркински, един от най-известните български актьори, получи роля в сериал за малкия екран.

Той ще участва в “Недадените” - историческа драма за спасяването на българските евреи, която вече се снима.

Сериалът тръгва по БНТ догодина, когато по решение на Министерския съвет ще отбележим 70 години от спасяването на българските евреи.

Освен Куркински в новата продукция ще участват и Владо Пенев от “Под прикритие”, и режисьорът Камен Донев. В 12-те епизода ще видим и още известни лица от поредици на други телевизии.

Сред режисьорите на продукцията е Вито Бонев, който бе режисьор и на “Седем часа разлика”, а продуцент е балканският шампион по конна езда Мирослав Боршош. Автор на проекта е драматургът и актьор Емил Бонев, бивш директор на Пловдивския театър.

Действието в сериала се развива между 1940 и 1950 г. Във филма ще участват 300 актьори с главни, второстепенни и епизодични роли, както и 10 000 статисти.

Екипът вече е заснел сцени пред храм-паметника “Александър Невски” в деня преди смъртта на патриарх Максим. Предстоят снимки в двореца “Врана” в покрайнините на София, в Пловдив и на други локации.


В момента софийската улица “Загоре” между “Иван Асен” и “Цариградско шосе” е снимачна площадка, на която екипът е започнал работа миналата събота и ще продължи до днес. Със заповед на Столичната община е забранено паркирането на автомобили от 5,00 ч сутринта до 20,00 вечерта, за да се улесни работата на актьорите.