Второто издание на празничния концерт „Вечната музика” ще даде възможност на любителите на класическата музика да се докоснат до световно музикално творчество от различни народи в началото на коледните празници.

Събитието ще се състои на 1 декември в зала България от 19:00ч. и ще представи по едно популярно музикално произведение от 16 държави от Европа и Америка.

Участие ще вземат оркестъра на Софийската филхармония и солисти – Валентина Корчакова – млада звезда на оперетата от Музикалния театър, Цветелина Малджанска – сопрано, Марио Николов – тенор, Росен Ненчев – тенор, Боби Йоцов – кларинет, под диригентството на Петър Димитров.

*Валентина Корчакова

Виртуозният испански китарист Педро Наваро и тази година ще вземе специално участие в концерта. Музикантът, когото критиката определя като „магически ръце”, слива по уникален начин фламенко, джаз, латино и класическа музика. От българска страна китарата ще държи Цветан Недялков.

*Педро Наваро

Събитието се провежда под патронажа на министъра на външните работи Николай Младенов. Присъствието си са потвърдили представители на дипломатически мисии у нас, като преди всяко изпълнение посланикът на всяка една от тях ще отправи предколедно поздравление към публиката.

На заглавната снимка: Марио Николов