Това е запечатала на две от общо 60 кадъра фотографката Велислава Каймаканова-Ножарова, които столичани и гости на града ще могат да видят от 19.11 до 02.12.2012 г. на Моста на влюбените зад НДК.

Изложбата е част от Специален проект на сдружение „Кауза”: Национална кампания „Да оставим следи”, която се провежда под патронажа на Христо Мутафчиев.

Чрез инициативата организаторите си поставят за цел да наберат средства за закупуването на медидицински пособия за деца със заболявания на нервната и костно – мускулната система, в дом за медико-социални грижи в гр. Силистра с директор д-р Таня Стойкова Ганчева.

На 19 ноември от 15:30 часа на откриването на изложбата ще присъстват и част от звездите, участващи в проекта, които ще се снимат с минувачите на Моста на влюбените. Това са Мария Илиева, Ивайло Захариев, Александър Сано –Среброто, Лилия Маравиля, Мариян Вълев и Ралица Паскалева.

Инициативата вече има и дарителски номер, чрез който всеки желаещ ще може да подкрепи каузата ни. За целта трябва да изпратите sms с текст на латинеца DMS KAUZA на кратък номер 17 777 за всички мобилни оператори.

След края на изложбата портретите на СТЕФАН А. ЩЕРЕВ, МАРИАН ВЪЛЕВ, НИКИ ИЛИЕВ, ДЕЯН ДОНКОВ, ДАРИН АНГЕЛОВ, ДАРКО АНГЕЛОВ, ЗАХАРИ БАХАРОВ, АСЕН БЛАТЕЧКИ, МИХАИЛ БИЛАЛОВ, АЛЕКСАНДЪР САНО-СРЕБРОТО, КИРИЛ ЕФРЕМОВ, БАШАР РАХАЛ, ИВО ЗАХАРИЕВ, ЮЛИЯН ВЕРГОВ, ФИЛИП АВРАМОВ, ЦВЕТАНА МАНЕВА, ИРЕНА МИЛЯНКОВА, КОЙНА РУСЕВА, ДИЛЯНА ПОПОВА, ЛИЛИЯ МАРАВИЛЯ, ИРМЕНА ЧИЧИКОВА, ЕВЕЛИНА БОРИСОВА, МИЛЕНИТА, ТЕОДОРА ДУХОВНИКОВА, САНЯ БОРИСОВА, СТЕФАНИЯ КОЛЕВА, НИКОЛ СТАНКУЛОВА, МАРИЯ ИЛИЕВА, ВЛАДИМИР АМПОВ –ГРАФА И ДР. ще бъдат разиграни на търг, воден от Игор Марковски. Той ще се проведе на 3.12 от 19:30 ч. в зала „Сердика” на хотел „Шератон”.

С набраните средства Сдружение „Кауза” ще закупи за нуждите на дома за медико-социални грижи в гр. Силистра следните уреди-машини:

1. Вертикализатор и терапевтичен стол „Далматинец” размер 2 или Вертикализатор „Котка” размер 2
2. Педиатрична система за позициониране
3. Универсална система за позициониране или Универсална система за странично позициониране
4. Проходилка за деца „Активол” размер 1
5. Бягаща пътечка за деца
6. Сономед-ултразвуков терапевтичен апарат



Изложбата се провежда с любезното съдействие на Дирекция „Култура” на Столична община.