В първото си интервю след излизането си от Къщата на Вип Брадър, Къци Вапцаров разказа какъв иска да е следващият му филм.

Той разкри и какво най-много харесва в жена си и защо децата са на челно място в живота му, пише bliasak.bg.

- Здравей, Къци! Как се чувстваш, минути след като беше изгонен на крачка от финала?
- Добре, показах какъв съм аз, бях себе си, а това е най-важното.

- Видяхме няколко пъти съпругата ти в публиката, а в предишните номинации тя те защитаваше. Къде и как се запознахте?
- Запознахме се през 1991-а година, на купон. Година и половина бяхме гаджета. След това решихме, че наистина искаме да сме заедно и да имаме дете и всъщност тя беше бременна, когато спечелих конкурса за „Супершоу Невада“ и така големият ми син го наричаме „бебето Невада“, той се роди по време на шоуто.

- Какво те привлече най-много в жена ти?
- Усмивката. Тя имаше страхотна усмивка, много ведър дух, много жизнена. Тя не е като другите жени, не е от тези, които си купуват само дрехи и обувки. Тя не носи никакъв грим, не е от онези красавици, които се грижат само за външния си вид. Тя е изключително интелигентна, помагала ми е през годините, правеше кръстословицата в „Риск печели, риск губи“, тя беше и основният сценарист. Беше се превърнала в книжен плъх, покрай нея имаше само енциклопедии. Тя измисляше кръстословицата като текст.

- Смятате ли да имате още едно дете?
- С удоволствие, стига жена ми да иска, защото една жена сама трябва да го поиска, при нас-мъжете, е по-лесно. Искам този път да е момиченце, ще е добре да попълним колекцията.

- Колко деца си мечтаеш да имаш един ден?
- Пет.  Работим по изпълняване на мечтата ми.

- Относно това, което каза ти – че шоуто „Вот нa доверие“ на Слави е изместило „Риск печели, риск губи“, Слави казвал ли ти е нещо очи в очи?
- Не, никога. То това се знае, не е нещо ново или непознато, пише го навсякъде, че неговото шоу отстрани моето. Това не е новина, а тогавашно решение на телевизията.

- В момента се говори, че ще започнеш свое телевизионно шоу. Какво ще е то?
- Няма такава идея, нямам такова предложение. Не знам дали бих се съгласил, ако ми го предложат.

- Добре, ако имаше възможност, какво шоу би водил?
- Не мога да кажа, не мога да коментирам. Много сложно стана напоследък да бъдеш шоумен. Преди се лансираха хора високо културни, позитивни, добронамерени, толерантни. След 2003-а, че и досега ситуацията в България коренно се промени. Аз не съм сигурен, че искам да бъда в тази ситуация. Негативизмът царува навсякъде в момента. Дойдох във VIP Brother, убедиха ме продуцентите, че то ще бъде добронамерено и позитивно. Но хората много лесно започнаха да се подиграват, така че не съм на 100% сигурен, че искам. Бъдещето ще покаже.

- Как се грижиш за детската си градина? Печелиш ли от нея?
- Ами виж сега, аз вместо да си купувам луксозна кола, съм решил да направя детска градина. Тоест, беше моя мечта от 10 години и съм щастлив, че отделям от усилията и средствата си за това. Защото едно такова начинание, уверявам те, никак не е лесно. Доста съм го финансирал, за да съществува. Смятам, че всеки човек трябва да има нещо в живота, което да го направи от сърце, няма по-достойни да бъдат ощастливявани от децата. Жена ми е главният двигател на детската градина. Това е артистична, а не обикновена детска градина. Всичко се гледа през музика, театър, през изкуство.

- Как намери пари да я започнеш?
- С мои лични средства. Това не е начинание, от което се печели, аз не очаквам такова нещо.

- Смяташ ли, че децата ти биха били разочаровани от начина, по който си се представил в шоуто?
- Не, не мисля. Те ме познават, и все пак ще трябва да им обясня на някои места кое защо съм го направил.

- Как ще коментираш държанието на Фънки и факта, че поде директна борба срещу теб?
- Фънки е забавен, аз го приемам на шега. Той като си тръгнах ми каза: „Ще ми липсваш!” И той ще ми липсва, наистина. Дори се кани още утре да ми дойде на гости, аз го поканих.

- Кой от Къщата ти беше най-приятен и с кого ще останеш приятел?
- С Мариана и Орлин. И с Фънки също, ако животът не ни раздели по някакъв начин. За никой от Къщата няма да кажа нищо лошо. Помня само хубавите неща от престоя си.

- Беше ли искрено приятелството ти с Багата?
- Да, той е много точно момче, заслужава всичко. Но той все пак е по-затворен тип човек. Иначе мисля, че ще продължим отношенията си с него, но може би през социалната мрежа, тъй като той заминава за Америка.

- Как ще коментираш твърдението на Патрашкова, че от „държавата на Златките“ сме се превърнали в „държавата на Къцитата”?
- Всеки си има своя стратегия. За мен думите изразяват културата на човек, само това мога да кажа.

- С какво спечели зрителите на своя страна, след като толкова пъти беше спасяван от тях?
- С душа и сърце. Съквартирантите ме номинираха, защото ме имаха за силна конкуренция, това никой не го признава, но е факт. „Иска вече да си ходи вкъщи, дрън дрън“ - това беше само фалшив претекст за номинации.

- Какъв филм искаш да направиш, с каква тематика?
- Комедия.  За душата след смъртта, която се рее и продължава да общува с някакви хора.

Къци разкри още, че между двамата финалисти - Фънки и Орлин, предпочита певеца да вземе наградата, защото е: ''Много чисто момче, никого не е обидил в Къщата, абсолютно толерантен и голям талант. За мен той е достойният победител на това шоу.''

*Семейството на Къци Вапцаров

Снимки: Bulphoto