Часове след като победи във VIP Brother 2012, Орлин Павлов с типичната си позитивност сподели какви емоции бушуват в него, защо не влиза в никакви стеротипи и как е решил да участва в шоуто.

- Откъде ти дойде идеята за есето към зрителите, с което спечели много почитатели?
- Нямам идея. То е плод на моето въображение. Това всъщност е вторият път, в който пиша есе в живота си. Първият също беше катастрофален. Случи се така, че се изля. Не съм го мислил много и това е най-хубавото. Като една мелодия, да кажем.

- Литературата в училище вървеше ли ти, както и сега?
- Не, но виж, аз в математиката бях зле. Много зле. Даже имам няколко колеги оттук, с които сме се явявали заедно на поправителен изпит. Те идваха да учат у нас и така.

- Като заговорихме за ученическите ти години, да поговорим малко и за детството. Какъв беше като дете, разбрахме, че си ял някакви странни неща, родителите ти караха ли ти се за това?
- Диво хлапе, ял съм хлебарки, всичко. Родителите ми не са били строги. Били са много широко скроени винаги. Израснал съм с техните оперни арии. С Юлиан си пеехме и в Къщата арии.

- Кой е най-ценният урок, който ти е дал баща ти?
- Виж, то няма нещо такова като най-ценен урок за мен. Не влизам в никакви стереотипи. При мен цялостното отношение е повлияло, дори се получава леко копиране на модела на бащата от моя страна. Ставаш като индиго, защото него винаги съм го разбирал. Неусетно, но го копирам.

*Родителите на Орлин

- Ти самият един ден такъв баща ли искаш да бъдеш?
- Когато ми дойде до главата, тогава ще стане ясно. С Яна още не сме мислили нито за брак, нито за деца.

- Очакваше ли приятелката ти да е в публиката?
- Имам спомен, че тя ми беше казала, че точно тогава ще бъде в чужбина, така че не съм очаквал.  Знам, че това, което прави, е много важно за нея, не я съдя. Тя е изключителен треньор, занимава се с деца и ще имат успехи тепърва, ще започват да израстват. В този спорт е така, много е трудно, много е работата. Но когато дойде на единия лайф, много й се зарадвах.

- Направихме астрологичен профил на всеки от вас и излезе, че с Никол си подхождате за двойка. Какво мислиш ти, бихте ли си паснали?
- Хаха, това са само зодии. Няма как да се получи. За приятели - както с повечето хора от Къщата сме си паснали. Много е трудно в Къщата да издържиш психически с толкова много характери. Трудно ми беше.

- Да, ти поиска и среща с психолог в началото. Защо?
- Исках да поговоря с някого, различен от тези, които са в Къщата. Сега в края също исках психолог, но те не ми дадоха. Мисля, че беше нарочно, за да не искаш постоянно среща и накрая да изпаднеш в крайност (смее се).

- В Къщата се появи един твой порок - пушенето. Преди това пушеше ли?
- Не, много рядко, само 3-4 пъти съм пушил преди това. Сега не знам какво стана, от само себе си. От нямане какво да правиш вътре, защото, повярвай ми, няма какво да се прави. Аз затова спах толкова много, спукаха ме от бъзици, ама факт. Отспах си за цяла година. Като мога - спя, като не мога - будувам.

- В едни номинации ти номинира Мариана. Защо?
- Тя искаше да излезе много в един момент. После при влизането на Ханес, тя се оправи, сгоди се, видяхте го това. Иначе никога не бих я номинирал.

- Този вид номинации и доводите към тях май бяха доста изкуствени…
- Много е трудно да се номинира. Ти ако беше, също щеше да ти е трудно. Ето примерно когато номинирах Патрашкова, Биг Брадър ми казва: „Не е достатъчно, не е истинско“, и аз трябваше да си изсмуквам от пръстите. Кой да искаш да номинираш -никой, готино ти е с тия хора, но все пак явно някой трябва да го отнесе.

- Знаеш ли, че Ханес се беше изказал, че ревнува от теб. Основателно ли е било?
- Ние с него се познаваме добре. Нормално е според мен да ревнува, защото ние с Мариана ставаме сутрин, пием кафе, гушкаме се. Всеки би ревнувал.

- Как ще реагираш на нападките, че си бил пасивен в Къщата?
- Мога да съм активен в много неща - виждаш ядене, скачане на въже. Но не съм длъжен да съм активен в подигравките. Например към Къци - те го спукаха от бъзици. Много по-трудно е да застанеш на негова страна, на страната на черната овца, макар че всичко беше на шега. Къци успя с музиката и ума си да остава сам със себе си. Но не съм длъжен да влизам в общите караници. Защото има неща, които на мен не са ми смешни, на другите са им смешни. Мен примерно някои неща в него не ме дразнят, какво да кажа. Не съм нагаждач, не съм такъв просто. И не ме интересува като какъв ще ме определят.

- Какво те подразни конкретно в Къци?
- Не са ме дразнели някакви негови качества. По-скоро това, че иска да изпипва неща, които няма смисъл да се изпипват. Не ме дразни начина му на живот, че яде ядки и т.н.Той е на 45-50 години. Ние няма как да го променим, той е такъв. Всеки по различен начин усеща живота, всеки е натура. И те ми викат: „Защо не викаш на Къци?”. А аз си мисля: „Ми, викай си му ти, аз не искам! Не мен не ми е неприятен”.

- А ако такъв човек ти е шеф или баща?
- Аз мисля, че много добре ще се разберем, ако той ми е шеф. Виж ако ми е шеф Фънки или Юлиан не си го представям.

- Как реагираха роднините и Яна на решението ти да влезеш в Къщата?
- Ами викат: „Не влизай!”. Нямало смисъл. В началото майка ми и баща ми: „Не, не не..”. Но те не могат да ми кажат какво да правя, аз съм голям човек.

- Ти защо влезе тогава, с каква цел?
- Да видя дали мога да издържа. Да експериментирам, но е много трудно. Видяхте и Фънки се срина…Много интересно бяха подбрани хората, имам само хубави спомени. Изключил съм лошите с копче.

- Мислиш ли, че ставаш модел на подражание сега?
- Възможно е. Не знам.

- Как прекара последната си вечер преди влизането си?
- Мисля, че с Яна бяхме заедно у дома само двамата. Тя трябваше да пътува после, а аз влязох в Къщата.

- Много хора дори сметнаха, че сте се разделили, след като не сме я виждали в публиката…
- Тя не е такава. Разбира се, аз й казах: „Знам, че ме обичаш, ако стане толкова напечено, ще дойдеш…”.

- Когато се случи изцепката на Багата, мислеше ли, че нещо лошо може да стане и да излезе извън контрол положението?
- Виж, то има го и тоя момент винаги. Той си прецизира нещата, не е преминавал допустимото.  Беше ОК и всичко свърши добре, и той ми се извини. Сега сме в добри отношения, но всеки има такива моменти. Тогава само Люси се отзова, защото Фънки беше навън, а и всичко стана много набързо. Никога не сме го виждали така, това си е негов емоционален момент.

- В живота би ли реагирал по същия начин в такава ситуация?
- Абсолютно да. Винаги гледам да успокоя топката, за да не се стига до крайности.

- Кого имаш за най-добър приятел от Къщата?
- Тепърва ще видим дали имам приятели. С Юли и Люси мога да бъда, ние вчера затова се видяхме с тях. Люси се познава дори с майка ми и баща ми, техните познават моите майка и баща. Те са колеги оперни певци. С нея се знаем отдавна. При видеото, което видях от баща си, гледах в аутокюто, за да не се разплача, не знам дали съм се разплакал, дали се е видяло, вие ще кажете…

Източник: bliasak.bg; снимки: Bulphoto