"Избирам ролите си както и мъжете, без да мисля", признава Никол Кидман в интервю за "Комсомолска правда" преди премиерата на филма си "Вестникарчето".

В лентата на режисьора Ли Даниелс тя е проститутка и според критиката е първата достойна за нея роля от десетилетие насам.

Героинята й има мистична връзка с осъден на смърт (Джон Кюсак), а в същото време в нея е влюбен невинен юноша (Зак Ефрон).

В криминалната драма обаче един от секссимволите на австралийското кино ще разгорещи почитателите си с голота и еротика от световна класа.

При това бившата съпруга на Том Круз се люби с два пъти по-млад от нея красавец и двамата се отдават на диви страсти. Защото във "Вестникарчето" Кидман е на 44 години, а партньорът й Ефрон на 24.

"Нямам проблеми да се разголвам пред камерите. Смятах, че с напредването на годините и раждането ще размисля, но изпитвам същото удоволствие да съм дибидюс. Още първия снимачен ден имах секссцена с Джон и се справих без никакво смущение. Дори не се колебая, просто играя. Аз съм себе си. Освен това никога не искам да видя заснетото през деня - доверявам се напълно на режисьора. Не бих могла да си свърша работата като актриса, ако непрекъснато контролирал начина, по който изглеждам. Каквото е станало - станало. Не зная дали тази роля беше правилен избор, но съм човек, който не се колебае дълго. Два пъти съм се омъжвала, и то само след 3-4-месечна връзка", споделя Никол.

Щастливецът Зак пък, по когото въздишат не една и две тийнейджърки, не спира да хвали кака си, твърдейки, че снимките с дългокраката блондинка ще бъдат върхът в кариерата му.