Лили Иванова остана без поредният си хит.

Композиторът Найден Андреев неочаквано забрани на естрадната легенда да пее „Свири, щурче" на юбилейния си концерт в зала „Арена Армеец", пишат от „Всеки ден".

Авторът на парчето се възмути от естрадната прима, която миналата година го придумала да направят заедно албум с общите си хитове, а след това по негово мнение започнала да се държи надменно. „Все едно, че моето творчество е нейно собствено", бесен е Андреев. Освен от високомерието на Лили, той се ядоса и на факта, че певицата ще печели пари на негов гръб, без дори да го уведоми какво ще пее. „Свири, щурче" засега ще продължава да се излъчва в ефира на радиостанции и телевизии, което ще носи приходи от авторски права на Найден Андреев. Но няма да се изпълнява по концертите, от които Лили взима хонорари.

Това е поредната капка в морето от хитове, които Лили Иванова вече няма да изпълнява заради безумната й война с композиторите. След този скандал феновете вече се питат какво точно ще слушат на 22 ноември, когато е насрочен концертът й в най-голямата зала в България, събираща 15 хиляди души.

Първата крачка към орязването на репертоара й беше направена от Митко Щерев, с когото естрадната прима работи още от началото на 70-те години на миналия век. Още преди 10 години той отсече, че неговите песни повече няма да се пеят от Лили - дължала му пари за авторски права. Публиката остана без „Осъдени души" и още над 10 хита, но пък спечели зрелищни съдебни дела, в които композиторът се опита да докаже, че естрадната прима не знае нотите.

Бившият й партньор в творчеството и живота Асен Гаргов пък забрани изпълнението на повече от 20 парчета, сред които и „Детелини". Тук обаче спорът не беше толкова за пари, колкото на лична основа. Двамата се разделиха още преди 20 години и оттогава не си обелват и думичка.

Поредният композитор, с когото Лили Иванова се скара, е Тончо Русев. За щастие на феновете засега той не е наложил вето върху песните си, сред които са емблематичните „Панаири", „Ти сън ли си?", „Не всичко е пари, приятелю". Но пък отношенията между двамата се обтегнаха дотам, че примата бойкотира концерта за 80-та годишнина на композитора. Тончо е обиден на звездата, защото в биографичната си книга го нарекла „ченге". Лили има забрана да пее и „Ветрове" от композитора Герасим - отново заради пари.

Самата Лили се закани, че отсега нататък няма да се обръща назад и ще пее пред публика само новите си песни. Затова в рекламата на концерта в „Арена Армеец" звучи най-новото й парче - „Те не си за мен".