Стабилна българска агитка ще подкрепя Кубрат Пулев при защитата на европейската титла на професионалния ринг срещу Александър Устинов.

Кубрат Пулев ще защитава шампионските си пояси на Европейския боксов съюз и Интерконтиненталния на Международната боксова федерация тази вечер в Хамбург (Гер). От 21,30 часа българско време, Кобрата ще се бие с украинеца Александър Устинов. Залогът на двубоя е по-голям от досегашните титли на българина, защото победителят ще получи мач за световната титла срещу Владимир Кличко.

Кубрат е с 25 кг по-лек от Устинов (Укр). Това показа задължителният кантар преди мача. Кобрата закова стрелките на кантара на 113 кг, докато теглото на Устинов беше 138,6 кг. Украинецът има и ръстово предимство със своите 201 см, докато Кубрат е висок 194 см. Въпреки това букмейкърите определят Пулев за фаворит в мача. И двамата боксьори нямат загуба на профиринга.

Освен на юмруците си, Кобрата ще разчита и на сериозна агитка, предвождана от брат му Тервел, пишат от bsport.bg. Фланелки Тийм Пулев, куфарче с шампионски пояси и специални кадемлийски гащета са част от реквизита на европейския шампион.