прие статута си на първия изгонен от „ВИП брадър” с искрено облекчение.

Пред „Монитор” тя призна, че е останала шокирана от  промяната в поведението на съквартирантите след заминаването на Памела Андерсън.

„Водени от поговорката „Да не се излагаме пред чужденците” всички се държаха прилично, разбиращо и толерантно. После звездата си тръгна и двуличието триумфира. Всичко се разпадна с една моя мисия – Големия брат ми прочете 19 пасажа с тежки думи, изстреляни от всеки към всеки. Само аз не бях обидила никого.”

Популярна като  безпощаден коментатор в живите студия на различни формати, тя не спести критика и към участниците  в това риалити.

„Най-голямото ми разочарование се оказа Мариана Попова. Обожавах да я гледам как се раздава на сцена. Смятах я за лъчезарна и талантлива млада жена, а тя се оказа дребна душа. Интригантка, която е тежко травмирана от факта, че напоследък не е във фокуса на прожекторите. А това много я озлобява към другите.”

Соня припознава Орлин Павлов като единствения си приятел в шоуто, а в лицето на Багата среща най-търпеливия си слушател. В битката за оцеляване завчера тя обсипа със суперлативи бившия фронтмен на „Каффе” и Къци Вапцаров.

„Орлин заслужава да остане, защото е единственият човек, на когото му личи, че се забавлява в шоуто. Той непрекъснато пее и танцува, весел е, а това неутрализира напрежението в цялата компания. Къци пък е нужен, защото е специалист в менажирането на забавления. Екипът непрекъснато прибираше изобретенията му, но той не се умори да прави шах от станиол, игри от клечки за зъби... И най-важното – факир е в приготвянето на вечеря от нищо. Наскоро изхрани всички ни с едно кисело мляко и пакет ядки.”

Колтуклиева е очарована от интуитивния подход на Памела Андерсън към родните знаменитости.

„Тя видя кълбото комплекси във Фънки и го избра за глава на къщата. Избра да вечеря не с някой от мъжете, а с Бони, защото всички я експлоатираха като готвачка. Тя усети, че Бони има нужда от насърчение и я направи изключителна, като избра да прекара два часа насаме с нея въпреки езиковата бариера.”