search icon
search icon

Осъдиха Слави Трифонов за дискриминация

Любимата на Петър Берон осъди Слави Трифонов за дискриминация. През 2008 година Дългия обявил кастинг за сценаристи, като определил възрастова граница на кандидатите до 35 години

Любимата на Петър Берон осъди Слави Трифонов за дискриминация, пише в. ''Всеки ден'', цитира .

През 2008 година Дългия обявил кастинг за сценаристи, като определил възрастова граница на кандидатите до 35 години. Това е в разрез с действащата от 2006 година в България европейска директива, според която, ако няма някакви специални условия, работодателят не може да определя възраст за кандидатите.

За да бъде допусната до конкурса, 49-годишната тогава Маруся Панковска, която е дългогодишен журналист и в най-скоро време ще мине под венчилото с Петър Берон, излъгала, че е на 34 години.

"Абе, вие 40- годишните, още ли мърдате" , се изцепил пред ошашаваните кандидати Трифонов.

Мераклиите за сценаристи изобщо не приели с чувство за хумор нелепия му опит за шега. Жената на Петър Берон побесняла и хукнала към Главна инспекция по труда и Комисията за защита от дискриминацията.

6 месеца по- късно съдът осъдил Трифонов да плати 500 лв. обезщетение на Маруся и го задължил в следващите конкурси да не налага възрастово ограничение.

Целта на Панковска не била просто да "оскубе" шоумена, а да му докаже, че не е прав и не може да постъпва така.

"Ако гледаме по тази логика нещата за 35-годишните, то и Слави вече трябваше да се е наредил в редичката на безработните. Та той гони 50-те! Всъщност, ако пределната възраст за повечето работодатели е 35 г. , а държавата мълчаливо толерира това, то тогава да обяви пенсионната възраст до 35 години" гневи се Маруся Панковска пред вестника.

Още от hotnews

Коментари