Актьорът Камен Донев е една от изненадите в програмата на 28-ото издание на "Аполония".

Той води в Созопол Фолклорния танцов театър от Русе, чийто художествен ръководител беше баща му - именитият български хореограф Иван Донев.

След кончината му през декември миналата година формацията единодушно избра за свой лидер сина му Камен - любимеца на публиката, който редовно обира овациите на препълнените зали с постановките си.

Достатъчно е да споменем "Възгледите на един учител за народното творчество".

Театърът представи вчера вечерта в Амфитеатъра на Созопол спектакъла "С танците на Иван Донев".

Музиканти, певци и танцьори показаха най-доброто от репертоара на състава, а актьорът се раздаде с колегите си на сцената.

Созопол буквално се пука по шевовете, претъпкан от туристи - наши и чуждестранни гости, пристигнали за Празниците на изкуствата. Амфитеатърът всяка вечер е техният сборен пункт.

Снощи концерт изнесе и Хилда Казасян, предния ден бе големият концерт на Ангел Заберски и неговият Биг Бенд Брас Асоциация, предстоят изявите на Васил Петров и "20 години "Акага", постановките на "Сфумато" и Драматичен театър "София".

Созополските рибари не сварват да извадят достатъчно прясна риба, за да зареждат местните заведения. Нощувките през уикенда бяха като в пиковия сезон. Туристите масово търсят гроба на вампира, открит наскоро при разкопки в Стария град.