Робърт Патинсън и Кристен Стюарт ще се съберат на премиерата на "Здрач: Зазоряване - Част 2".

Сърцето на 26-годишния актьор беше разбито през юли, след като стана ясно, че приятелката му и колежка от сагата му е изневерявала с женения режисьор на филма "Снежанка и ловецът" Рупърт Сандърс.

Той обаче е решил да бъде професионалист и да присъства на прожекцията на лентата в Лос Анджелис заедно с красивата брюнетка през ноември, защото се тревожи от реакцията на почитателите, когато видят актрисата.

"Той каза на продуцентите на филма, че ще мине по червения килим, за да я спаси от неловко положение и от освирквания от страна на почитателките му. Той е професионалист и прояви висок морал", съобщи близък до актьора източник пред британския таблоид "Сън".

Макар да се е съгласил да изпълни ангажиментите си към филма, в който играе вампира Едуард Кълън заедно с Кристен, изпълняваща ролята на приятелката му Бела Суон, Патинсън не искал да говори с актрисата, а това създавало проблем за продуцентите.

"Тя наистина иска да си го върне, но Роб не е заинтересован да говори с нея точно сега и това със сигурност усложнява планирането на обща пресконференция след излизането на "Здрач", сподели запознат източник.

Кристен неотдавна отказа да присъства на премиерата в Лондон на новия си филм "По пътя" заради страх, че ще бъде освиркана от почитателите на британския актьор.

Вижте фотогалерия:

Изневярата на Кристен Стюарт с Рупърт Сандърс