Руски активисти търсят от Мадона близо десет милиона и половина долара, защото „дръзнала" да промотира правата на гейовете на концерта си в Санкт Петербург в началото на този месец.

Изпълнителката на ''Girl Gone Wild'' призова руските си фенове за „любов и разбиране към гей общността" по време на шоуто си на 9 август. Този призив беше намерен от руските антигей активисти за акт на нелегална пропаганда.

Група от девет души е подала иск срещу 54-годишната попикона, позовавайки се на закон, приет през февруари тази година, в който се казва, че е подсъдно да се прави хомосексуална пропаганда пред малолетни. В публиката на концерта й присъствали и 12-годишни деца, пише hiclub.bg.

Александър Почуев - адвокат на ищците, защити иска на клиентите си, които бяха окачествени от световните медии като „старомодни" и „извън съвремието".

„Никой няма да изгаря никого на клада. Ние не сме Инквизицията, просто искаме руските закони да се спазват", заяви адвокатът.

Малко преди концерта Мадона ядоса руските консерватори, защото защити групата Pussy Riot - членовете на която бяха осъдени на две години затвор.