Иска ви се да имате тяло като на звезда, но при това ви е трудно да си спазвате режима на тренировките?

Риана, Ева Мендес, Виктория Бекъм и Анджелина Джоли открито се изказват против „подвизите“ във фитнес-залата, а Тайра Банкс, Дженифър Гарднър и дори Кристън Стюард ползват модната уловка, наречена „стягащо бельо“. Бразилската звезда Адриана Лима сподели с издание The Telegraph, че девет дни преди поредното дефиле на Victoria’s Secret Fashion Show се храни предимно с протеинови коктейли, а 12 часа преди ревюто дори не пие вода. И това при положение, че обичайният дневен режим на тези модели предполага поне две пълноценни тренировки дневно!

Впрочем много холивудски звезди се подлагат на не по-малки изтезания от фотомоделите, при това доброволно. Кино-дивите твърдят, че за тях фитнесът е удоволствие и демонстрират на червените пътеки не просто безупречни, а дори леко „напомпани“ форми. Вижте кои известни личности са най-запалени по спорта!

„Олимпийските рекорди“ на Мадона – три часа йога всеки ден

Богините не остаряват. За да запази безупречната си физическа форма, 53-годишната поп-кралица всеки ден се подлага на тричасов „маратон“ - с натоварвания, достойни за професионален спортист в разцвета на кариерата му. Най-много Мадона обича йогата и я практикува по 45 минути два-три пъти на ден. Певицата е майстор по йога от трето ниво, можем само да й завиждаме за гъвкавостта. Всяка сутрин започва деня си с тичане в парка, а до вечерта се разтъпква няколко пъти и на бягаща пътека – в офиса и във всяко едно жилище на звездата има оборудвана зала за тренировки. Мадона си пада и по пилатеса, интервалните тренировки, кунг-фу, язденето и плуването. Но въпреки това през януари 2012 г. в американското ток-шоу Anderson певицата заяви, че не тренира толкова интензивно, колкото би искала! „Какво очаквате, все пак имам четири деца, за които трябва да се грижа. Те имат нужда от енергията ми“.

„Олимпийските рекорди“ на Дженифър Лопес – триатлон, бокс и секс

Джей Ло твърди, че любимият й вид физическо натоварване са латиноамериканските танци и... сексът. Но за да се вкара във форма след бременността през 2008 г. знойната холивудска дива е избрала доста интензивно натоварващ спорт – триатлона. Ежедневното каране на колело, плуване и тичане даде ефект само за няколко месеца – Дженифър Лопес не само свали около двадесет килограма, но и премина маратон по триатлон с резултати, за които професионален спортист би получил поне бронзов медал.

Сега звездата набляга на интервалните тренировки (редуване на силови упражнения и кардионатоварвания с преобладаващи силови тренировки), тренировките на степер и велоаргометър, аеробиката и бойните изкуства. В зависимост от работния си график Джей Ло тренира шест пъти седмично по един час или два пъти седмично по три часа, под вещото око на своя личен треньор. Тренировките задължително приключват с йога за релаксация. Преди фотосесии, участие във филм или концерти, дивата посещава фитнес-залата всеки ден, тренирайки по три часа и спазва нискокалорична диета.

Източник: