Хулио Иглесиас разпуска с чаша мелнишко вино след всяко свое шоу в Испания.

Носителя на „Грами” е популярен ценител на гроздовата напитка и може да се похвали както с колекция от 5000 етикета, така и със собствена изба.

68-годишният Иглесиас, който е най-продаваният испаноезичен певец в света, е обогатил енотеката си с българския еликсир при последния си концерт у нас през юни, разказа за „Монитор” саксофонистът Майк Скалионе, чиито виртуозни изпълнения тогава вдигнаха „Арена Армеец” на крака.

Музикантът е част от бенда на Иглесиас вече 18 години и дели с него както любовта към родните вина, така и към красотата на българките.

Вече шест години той е женен за красивата Магдалена от Айтос, която среща в публиката на лайв на Ерос Рамацоти в Дубровник.

„След шоуто в София продължихме да живеем на колела. Имах само седмица, в която успях да се прибера в Маями, за да се видя с Маги”, разказа саксофонистът.

От няколко дни половинката на Скалионе е дипломиран хотелиер. Едва изчакала да завърши и веднага се качила на самолета, за да му прави компания в бекстейджа на всеки концерт. Турнето в подкрепа на албума Julio Iglesias 1 продължава с гигове в Мадрид, Марбея и Монте Карло.

В края на месеца двойката се прибира в Маями, но вече крои планове за коледната си ваканция в България. В последното си интервю за „Монитор” Майк не спести комплиментите си за националната кухня и темперамента ни.

„Да сте учтиви ви идва от вътре, а не защото така сте възпитани, като повечето американци. Имате и гениални музиканти. Мечтая да се запозная с Ибряма и Теодосий Спасов. Техният талант просто идва от друго измерение.”