Хората се промениха, затова се променя и стилът. Всичко зависи от това как иска да се рекламира един изпълнител и кой да хване точно.

Определено фолкът трябва да си върне позициите и много фенове, които в последните години изгуби, това си е мое мнение“, заяви рапаърът Устата в интервюто за Signal.bg по повод факта, че жанрът доста се е променил, но не към по-добро, както немалко изпълнители се самозаблуждават.

Почитателите на фолка отдавна забелязват, че нещо не е както трябва в най-масовата музика и тя не радва меломаните, както преди време.

Песните са много, но пък тотални хитове няма или са с все по-кратък живот.

Феновете искрено критикуват любимия си жанр и дори най-големите звезди в него с надеждата те да си върнат позагубените позиции, а авторите отново да започнат да правят песни, които да радват по-дълго време.

Устата обясни и какви са причините за отлива на публика от най-комерсиалната музика, като на първо място постави пренасищането с продукция и особено с изпълнители, които нямат качества.

„Аз отивам на една среща с една изпълнителка, която иска да правим дует. Разбирам, аз винаги съм бил отворен за такива дуети, няма значение дали са известни или не изпълнителите. Обаче не я бях чувал. Пуснах я да я гледам в YouTube и ми стана зле направо. Като ми кажат на мен, защо не опиташ в някоя песен да пееш и аз им казвам, че това би било все едно да се застрелям с два пистолета от двете страни, да се гръмна, защото не мога да пея, и го осъзнавам много добре това“, дава пример рапърът.

Фолк жанрът допусна в редиците си много случайни хора, които драстично свалиха нивото на тази музика. Примерите са навсякъде около нас – ежедневно лъсват нови и нови „звезди“ със съмнителни качества, а публиката става все по-недоверчива към новите попълнения и ги посреща с отявлено неодобрение.

Устата е категоричен, че тази тенденция не е отскоро.

„Има много продукти, които не са добри на пазара и това се получи преди някъде около 5 години, тогава беше най-силната инвазия. Общо взето, когато може би се изтеглиха най-големите кредити и си хванаха някои любовници, които осъществиха тази детска мечта на някои да станат фолк певици и т.н.“