Нов български сериал, който според продуцентите ще се превърне във феномен, подобен на „Стъклен дом", ще пусне bTV наесен.

Филмът щял да бъде на съвременна тематика, а в една от главните роли ще играе Елена Петрова. Тя дълго време не се бе появявала след не особено успешната си роля като Боряна в „Стъклен дом". Очаква се новият сериал отново да я върне в светлината на прожекторите.

Най-вероятно новата продукция ще стартира преди старта на „ВИП брадър" по Нова тв, за да могат зрителите да се зарибят и да не гледат риалитито. Сериалът щял да бъде съвременен и в него, както и в предишния, ще се редуват любовни тръпки с криминални сюжети.

Също така скоро по bTV ще тръгне и друг сериал, който ще е на тийнейджърска тематика. В него също се очаква масирано участие на звезди, изгрели в „Стъклен дом". Засега не се знае коя ще е сексапилната учителка, забъркала се в скандална любов с ученик. Тук фаворитките са три - Яна Маринова, Деси Бакърджиева и Диляна Попова. Според запознати продуцентите се още не са решили, на коя да поверят ролята, пише "Телеграф".

Асен Блатечки и Стефан Данаилов също не са забравени. Те ще си партнират в друг сериал, който щял да бъде със засилен криминален елемент. В bTV подготвяли и още няколко сериала, но засега държали проектите в запас, като имали готовност да ги осъществят при нужда за не повече от месец-два. Телевизията ще пусне и новите сезони на „Столичани в повече", „Домашен арест" и „7 часа разлика".

В БНТ подготвят нов сезон на „Под прикритие". Националната телевизия подготвя също най-малки 4 нови сериала. Най-големи надежди се възлагат на продуцирания от Найо Тицин „Четвърта власт", а също така и на „Клинична пътека"на Краси Ванков. Последният е продуцент и на единствения сериал, с който Нова тв ще се отчете тази есен - „Етажна собственост". Медията предпочете да замрази „Женени с деца в България" и кримката „Отплата" и заложи всичко новите два варианта на „Биг брадър".