В интервюто си пред сп. "Women's Fitness" 29-годишна австралийка разкрива още подробности около начина си на живот, любовта към суровата храна и зеленчуците и отдадеността към спорта през годините, с които поддържа перфектната си фигура и здраве.

Причината Миранда Кер да бъде на корицата на едно от най-успешните световни издания за фитнес и здравословно хранене е новата й роля на глобален посланик на бранда Reebok EasyTone.

Супермоделът признава, че откакто се помни се храни здравословно. Майка й е човекът, който я повежда в света на отговорната грижа за здравето и красотата още когато е съвсем малка.

„Намирам за най-задоволителна храната, която е пълна с живот, така че тя непременно трябва да е сурова и чиста, и органична. В Ел Ей имаме зеленчукова градина и обичам да си хапваме от нея. Когато бях малка дядо ми имаше парцел със зеленчуци и баба ми просто отиваше, береше зеленчуци и ни ги даваше.”

Онова, което може би не знаете е, че Миранда е учила за нутриционист цели 18 месеца в Академия за Естествен Живот в Каирнс, Австралия.

„Учих нутриционистика и сега имам сертификат, позволяващ ми да консултирам и обучавам хора за всичко, свързано със здравословния им начин на живот.”

Говорейки за личната си мотивация да спортува Кер разкрива, че тайната се крие в това да си мислиш колко хубаво ще се почувстваш след тренировка. Това поддържа духа във форма и настройва положително – „Важно е да се грижиш за себе си, само тогава можеш да живееш пълноценно.”

Миранда Кер е родена в Сидни, но е отрасла в малко градче на име Гюнедах, намиращо се в Нов Южен Уелс.

Тя казва , че е истинско щастие да израсне в австралийската провинция, където няма „никаква претенциозност и никой не се интересува с какво си облечен. Просто можеш да бъдеш себе си.

Обичам да съм сред природата - растейки в Австралия плажът и водата се превърнаха във важна част от живота ми и винаги се чувствам много щастлива там, чувствам се у дома.”

Пред списанието тя споделя и за любовта си към готвенето, особено когато трябва да приготвя вкусни неща за вечерно събиране с приятели и семейство:

„Обожавам да има хора вкъщи и да им готвя. Готвя всичко, но много зависи кой идва на гости, в какво настроение е или какво му се хапва на съпругът ми.”

Източник: