Избягал роб отмъщава на господарите си по особено жесток начин в новия филм на Куентин Таратино.

Скандалният режисьор остава верен на стила си и в Django Unchained („Джанго без вериги”) ще видим също толкова насилие и кръв, колкото в предишни проекти на Тарантино като „От здрач до зори” и „Гадни копилета”.

Тарантино представи новия си проект на най-големия фестивал на американската поп култура – „Комик кон” в Сан Диего. В лентата ще играят Леонардо ди Каприо, Джейми Фокс, както и

Кристофър Уолц, който перфектно изигра ролята на садистичен нацист в „Гадни копилета”. Този път обаче той няма да е в отрицателна роля. Уолц ще играе сложен, но предимно положителен герой.

Сюжетът на новия филм ни връща във времето преди Гражданската война в САЩ. Богат робовладелец от юга се гаври със своите роби, като организира боеве на живот и смърт между тях. В ролята на жестокия убиец ще видим не друг, а Леонардо ди Каприо, който рядко е влизал в отрицателна роля.

Една от жертвите му – Джанго, обаче успява да избяга и с помощта на опозиционен активист готви отмъщение. Джанго иска първо да спаси съпругата си, която все още е в лапите на садиста.

Филмът ще бъде в стил уестърн. За разлика от класически американски ленти в този жанр творбата на Тарантино поставя уестърна в различен контекст.

Вместо в Средния запад действието се развива на територията на американския Юг мястото, където е имало най-много роби и отношението към тях е било най-лошо.

Скандалният режисьор обаче ще добави и малко любов към сюжета на своя уестърн – все пак сценарият се върти около класическия сюжет за спасяването на жена в беда.

„Институцията на робството е свързана с разбиване на семейства. Идеята на филма е, че дори в такъв свят любовта може да победи злото и един мъж може да разбие веригите, с които е окована неговата съпруга”, обяснява Кери Уошингтън, която играе главната женска роля в лентата.