Анелия е една от певиците, които повечето фенове определят като човек със странен характер. Самата тя признава, че го е чувала, но не мисли, че е толкова различна.

"Според мен е много важно да общуваш с хора, които са на твоята вълна, имат твоето мислене. Може би тези, с които съм общувала, не са били ''моите'' хора, затова съм била по-дистанцирана, по-различна.... Това в никакъв случай не означава, че не ги уважавам", споделя за същността си фолк певицата пред седмично издание.

Тя добавя, че като виден представител на зодия Рак и това е изиграло някаква роля. "Не обичам да се разкривам пред всички. Затварям се в себе си. Това е много характерно за мен", признава си тя.

Анелия споделя, че не обръща внимание на всички детайли и често близките й казват, че не е наблюдателна, но изпълнителката има друго мнение по въпроса, пише blife.bg.

"Аз съм човек, който гледа по-глобално на нещата. Ако ме питаш например къде ми е било първото участие, няма да се сетя. По принцип не обръщам внимание на дребните неща, аз се целя много нависоко. Не съм от хората, които като постигнат нещо, после всеки ден ще говорят само за него. Може би заради това забравям подробностите и просто продължавам напред"