Графа ще вземе повече пари от Лили Иванова от “Профон”, а това си е наистина много сериозно нещо!

Изплащането на сумите от определените 3,5 милиона лева за артисти - изпълнители и музикални продуценти започна да прави Дружеството за колективно управление на изпълнителски и продуцентски права “Профон”.

Още вчера побърза първа да си вземе парите певицата Ирина Флорин, която стана популярна с песента си “Цвят лилав”. Ще я последват Иван Лечев, изключителният китарист на ФСБ и невероятният композитор Ясен Козев. Именно Ясен написа страшно известното парче “Губя контрол, когато”, което стане хит на 2009 година в изпълнение на Миро, пише Kliuki.bg.

Твърде важният Миро пък няма желание лично да стъпва в “Профон”, затова праща своята пиарка Светла Русева. Но тя не взимала парите на ръка, а само предоставяла личната банкова сметка на Миро, на която да му преведат парите.

Никой не може да каже обаче с точност колко пари са получили звездните бг изпълнители. Но едно се знае със сигурност, че четирима бг изпълнители ще вземат най-тлъсти суми. Въпросните четирима души са автори и изпълнители на сигнали, кашове и шапки на радио и телевизионни предавания. По всяка вероятност те ще си получат по 50- 60 000 лв. Освен това тези хора няма да са същите от миналата година.

Графа ще прибере повече пaри от примата Лили Иванова, тъй като негова песен е най-излъчваната от всички български песни в радио и тв ефира. Със сигурност Влади ще получи подобни приходи и след 2 години, заради тазгодишния си хит “Дим да ме няма”.