Първата ни ракета Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Бастад, Швеция, след като се наложи над португалеца Фредерико Жил с 6:3, 6:4.

За място на 1/2-финалите Гришо, който е под номер 6 в схемата, ще спори с третия поставен Алберт Рамос. Испанецът се наложи над Евгени Королев с 6:3, 6:3.

Днешният мач бе по-тежък за българина в сравнение с вчерашния двубой с бразилеца Рожерио Дутра Силва. Хасковлията трябваше да отразява два брекпойнта още в третия гейм, но успя да ги спаси.

В крайна сметка Гришо първи стигна до пробив в шестия гейм, но допусна Жил да му го върне още при следващото подаване.

Все пак Димитров продължи да търси успеха и се възползва от брекпойнта, който имаше в следващия гейм, за да поведе с 5:3.

Този път българинът беше безкомпромисен и не даде нито точка на опонента си, за да вземе първия сет с 6:3.

Във втората част Гришо имаше две възможности да спечели сервиса на португалеца, но не ги реализира и сам допусна пробив при последвалото си подаване.

Това обаче сякаш допълнително амбицира първата ни ракета, който спечели четири поредни гейма и отново излезе с един пробив напред.

Той успя да запази преднината си, печелейки сервис-геймовете си безпроблемно и когато се стигна до подаване за мача, той не срещна никакви трудности да го затвори с резултат във втория сет 6:4.