Кейти Холмс подаде в съда "спешна молба" срещу Том Круз, с когото се развежда, за да бъде определена временна издръжка на детето им, съобщи Фимейл фърст.

Актрисата шокира света, когато неочаквано подаде документи за развод в края на миналата седмица. Тя е подала "спешна молба" в Ню Йорк в понеделник. Двойката се готви за ожесточена съдебна битка за дъщеря си Сури, както и за богатството на Том Круз.

С молбата си Кейти Холмс налива масло в огъня, защото така прави процедурата по развода публична. Тя иска да бъде определена издръжка за Сури, докато двамата с Том Круз постигнат окончателно споразумение по финансовите въпроси.

"Кейти подаде "спешна молба" в Ню Йорк на 3 юли" - каза неназован източник. - "Това е молба, която иска временна извънредна помощ. Това може да се отнася до детска издръжка и попечителство. Сега е определен съдия за делото, което означава, че процедурата вече не може да е извънсъдебна. Кейти и Том вече трябва да се явят в съдебна зала при отворени врати, което означава, че всеки може да влезе там и да гледа какво става. Освен това делото е в ръцете на съдия, който определя какво ще става по-нататък. Повечето публични личности не правят това. Това се прави в краен случай. Когато подадеш спешна молба, не очакваш другата страна да сътрудничи или имаш нужда от решение, каквото може да даде само съд". Кейти Холмс и Том Круз трябва да се явят в съда на 17 юли.