Руснаците имат проблем с поведението на Мадона по време на турнето й тази година.

Депутати от Законодателното събрание на Санкт Петербург категорично заявиха, че не желаят попкралицата да показва гол задник по време на концерта й в Северната руска столица.

Депутатът Виталий Милонов предупредил организаторите, че в Петербург действат строги закони и всяко отклонение от тях е наказуемо.

Изцепките на моралиста дойдоха след информациите за турнето на Мадона в Италия и Турция, където шоу звездата разголи задник и гръд и си навлече гнева на домакините.

Виталий Милонов стана известен с проектозакона си за забрана на хомо-пропагандата сред малолетни и напълнолетни, припомня yellowpress.ws.

"Чух, че Мадона смъква гащи на сцената - на нас това не ни трябва", заявява депутатът. Мадона от своя страна има намерение не просто да пее за публиката си в СанктПетербург, а и да насърчи местното гей-общество и да вдъхне увереност и сили на всички, които се чувстват потиснати.

Любопитна подробност е това, че подобни коментари се носеха и при турнето на звездата през лятото на 2009 година. Тогава комунистите от града край Нева се обърнаха към поп иконата със съвет да не върти задник, докато пее, и да се облече по-прилично.

"Трябва да изглеждаш скромно, защото в този град през 2017 година е прозвучал залпът на "Аврора" и е започнала новата история на човечеството", обясняваха комунистите своите препоръки.

Те дори посъветваха певицата да изпълни Интернационала, развявайки червено знаме.

От дирекцията на Ермитажа пък изказаха опасенията си, че децибелите на концерта в съседство ще се отразят зле върху уникалната колекция от картини на световноизвестния музей.

Турнето на Мадона в Русия е планирано за началото на август.

Кралицата на попа в момента е в Швеция, където снощи част от екипа й претърпя инцидент. Един от камионите с озвучаването за концертите й се преобърна на магистралата. За щастие има само един пострадал, но са нанасени значителни щети на техниката.

Не е ясно дали заради инцидента ще бъде отложен следващия концерт от турнето й в Гьотеборг.