Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" пускат в радиоефира новия си сингъл “Хеликоптер”.

Песента е в типичния за певеца,  актьор и режисьор позитивен стил с китарно звучене и задължителната порция оригинален  текст.

“Разглеждах старите си бележници с идеи и попаднах на един стих отпреди 5-6 години , който ми се стори любопитен: "Щом те видя  ставам  хелий. Хеликоптер. Лек балон, напълнен с хелий."

Около тази игра на думи построих всичко останало,” разказва Вълдобрев.

Записите на песента и смесването се осъществяват в четири различни студия и отнемат месец.

Работата тече гладко, тъй като парчето вече е проверена пред публика. То е първото  в историята на групата, представено директно на концерт,  преди  да е  записано и въртяно в медиите.

Реакцията от живите изпълнения показва, че “Хеликоптер” има всички шансове да се нареди до предишните хитове на Вълдобрев: "Рай", "Към", "Едно", "Фойерверк", "Бряг с цвят най-зелен", "Силикон", "Пропаганда", "Аз ли съм или не съм", "Хромозоми", "Вълк", "Обичам те, мила".

За "Обичайните заподозрени" се задават месеци на пълни обороти –  концерти в София през юли и август, в Пловдив през септември и Национално клубно турне  през ноември. Междувременно Стефан, Иван Лечев, Стоян Янкулов, Еко и Мирослав Иванов подготвят и доста нови парчета, които да влязат в следващият им албум.

Самият Стефан Вълдобрев също върти на пълни обороти, предстои да излезе новият филм на Стефан Командарев “Съдилището”, в който той участва, ще го гледаме и  в тв сериал.

Има и репетиции в Театър 199 в новата пиеса на Яна Борисова. Той се наслаждава много и на връщането си на музикалната сцена и казва с усмивка: “Лятото съм изцяло в рокендрола, друго не ме вълнува. Имам да навксвам десет години “почивка”.