Антонио Бандерас ще се завърне у нас.

Той беше близо 2 месеца в София през 2007 г. за филма "Кодът", в който си партнираше с Морган Фрийман. Сега се очаква да пристигне в края на тази или началото на следващата година за исторически филм.

"Ще снимаме две испански продукции. Все още не мога да кажа имена, но ще ви издам само едно - Антонио Бандерас", обяви шефът на "Ню Бояна Филм" Дейвид Варод. Той обясни, че режисьорът на филма вече е бил тук, за да разгледа студията и локациите. "Хареса му. Но не искам да говоря за това, преди да подпишем финалния договор и да имам разрешение от продуцентите да разказвам повече", каза Варод пред "24 часа".

Междувременно в Киноцентъра се подготвят за продължението на екшъна "300". Вече са готови декорите, направено е осветление, каквото няма никъде другаде в Европа. За първия снимачен ден, който ще е другата седмица, от Киноцентъра ще поканят премиера Бойко Борисов, вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон Дянков и министъра на културата Вежди Рашидов.

Не само екшъни се снимат в Бояна. Предстоят два италиански сериала - "Рудолфо и Валентино" и "С ръка на сърцето". "Сега започва подготовката за 12-сериен филм за Ванга. Другият месец са снимките на руско-българския филм "Удряй пръв" за ген. Скобелев", обясни Димитър Дерелиев, който е член на борда на директорите на "Ню Бояна".

"В момента сме на върха на вълната. Има опашка от продуценти и режисьори, които чакат да снимат в Бояна. Напливът ще расте, ако има стимули за филмовата индустрия в България - ние оцеляваме единствено защото няма такива и в Румъния. Ако там ги въведат преди нас, ще съм принуден да затворя студиото", каза Варод.