„Нямам време за почивка”- казва Рут Колева, която е готова с песента “Moving Forwаrd”  от готвения в момента втори албум.

През изминалата седмица, Рут  и новоизгряващото продуцентско и  Dj дуо Basscatz заснеха и видеото към песента „Moving Forward”. Два снимачни дни, най-модерната техника и млад снимачен екип, използват за локация стара  и порутена сграда на улица Раковска в София. Оказва се, че мястото е с риск от срутване и всеки момент би могло да бъде опасно за живота на някой от присъстващите.  Въпреки  силните притеснения, екипа не спира работа и се справя успешно с финализирането на кадрите, необходими за добрия резултат.

Рут и Blasscatz се познават от години, като заедно с единият от тях певицата прави и първите си лайв изпълнения в началото на музикалната си кариера. Съдбоносна  за общия проект се оказва срещата на изпълнителите  по време концерт  на Рут във Варна, където тя успява да чуе демо на песента и мигновено решава, че могат да я реализират съвместно. Седмица по-късно заспиват парчето в студиото на Графа и то бива кръстено „Moving Forward”.  Името на песента е и слоган на лейбъла на Basscatz, зад чийто проект стоят Христо aka “Monk” и Мартин aka JamezBongg. Страстта на музикантите към дълбоките бас линии, ексклузивните селекции на 4 грамофона и невероятната енергия в лайв изпълненията ги извежда на една с цена с легендите на dubstep-a като 16 Bit, Phaeleh, Von D, Youngsta, Distance, Balkansky и други.

След наградата „ Певица на Годината” и над 160 концерта в последните 16 месеца,  Рут завършва и работа по втори самостоятелен албум, който ще излезе още тази година. Песента „Moving Forward” освен, че е сингъл от новия албум,  е подготвена да влезе и в много  от европейските радиостанции.