Радина Кърджилова атакува изненадващо Бойко Борисов за позицията му по отношение на промените в Закона за горите.

Младата звезда от „Стъклен дом” се възползва от популярността си, за да даде по-голяма гласност на исканията на еколозите, пише hotarena.net.

Тя твърди, че протестиращите млади хора трябва да се чуят, за да остане природа в България. Радина дори смята, че ако премиерът се съгласи с подготвяните корекции на закона, един ден ще се разкайва:

„Искам да кажа на премиера Бойко Борисов, че ако позволи тази поправка наистина да влезе в сила, според мен ще съжалява. Нека си помисли! Както всички знаем, природата рано или късно си го връща. Тя е много по-силна от нас и такива строежи и изсичане на горите тя няма да може да ги понесе”, заяви красавицата.

Радина обяви, че колегите й от театъра и киното ще подкрепят протестиращите еколози.

Приятелката й Луиза Григорова дори се изказа малко по-крайно. Тя смята, че премиерът обича да своеволничи, но те са длъжни да опитат да го спрат.

Красавиците последваха примера на световните звезди, които инвестират славата си в подкрепа на значима обществена кауза. Момичетата ще подкрепят еколозите, които просто искат планините ни да не се превръщат във втори Слънчев бряг.

Премиерът от своя страна каза, че разбира момичетата и момчетата, които искат да опазят природата.

Борисов обеща, че няма да се допусне унищожаване с цел инвеститорите да забогатеят на гърба на екологията. Той се грижел единствено за планинарите, любителите на зимните спортове и хората, чийто поминък е в туризма.

Бойко съобщи днес в интервю, че е съгласен младите да защитават позициите си. Въпросът бил да отидат пред парламента. Ако затворели Орлов мост, за да парализират движението, полицията била длъжна да се намеси.

Въпреки това Борисов ясно заяви, че всеки униформен, който си позволи да удари протестиращ, щял да бъде уволнен!

Заглавна снимка: Grazia