Бразилският топмодел Жизел Бюндхен откри в Рио де Жанейро конкурс само за девойки от фавелите, като победителката ще получи договор с една от агенциите за манекени.

"Чувствам се привилегирована, че съм покровителка на този проект", заяви Бюндхен, като припомни, че в началото на кариерата си, когато е била на 17 години, е била отхвърлена 42 пъти на кастинги в Лондон. "Накрая бях приета на 43-ия", каза 34-годишният топ модел, която днес е една от най-добре платените в света. Тя присъства на конкурса, за да съветва записалите се за участие тридесет девойки между 18 и 22 години от Рио. "Трябва да знаеш най-добрия си ъгъл за снимки, да се чувстваш добре, за да бъдеш красива и да бъдеш много упорита", каза тя на младите кандидатки в надпреварата, организирана от НПО "Обединена централа на фавелите" в сътрудничество с марка козметични продукти с цел да върне самочувствието на хората от фавелите.

Във втората фаза на конкурса жури ще селекционира по една манекенка от 27-те щати на Бразилия. Финалът ще се състои в Рио де Жанейро през август или септември. *Изглед към типична фавела "Макар че е бяла, присъствието на Бюндхен е важно, защото тя е бразилка, където има голямо расово разнообразие, а тя е призната на международния пазар", заяви една от участничките – 19-годишната Рафаела Лемес от фавелата Росиня, цитирана от БГНЕС.