Преди ден бяха раздадени наградите "Златен век", които Министерството на културата традиционно раздава в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Повече от 40 дейци на културата бяха удостоени с престижни награди, грамоти и плакети от министъра на културата Вежди Рашидов.

С грамота се сдоби и набралата изключителна популярност Радина Кърджилова.  Талантливата актриса спечели поредната си награда за изявите си на театралната и филмова сцена.

Тя обаче остана твърде малко на събитието, защото избяга, за да присъства на генерална репетиция за последния си спектакъл.

Преди повече от година Радина спечели друга награда - "Мара Нонинска" за кинодебют. Ролята й на Беки във филма на братя Чучкови - "Тилт" й спечели популярност, която по-късно бе застъпена от персонажа й в сериала "Стъклен дом".

В момента Радина играе в няколко постановки, една от които е нейната близка приятелка Луиза - "Заболяването младост". Почитателите на актрисата могат да я видят и в постановките "Живот в три версии", "Белградска трилогия" и "Кой се страхува от Вирджиния Улф".

Радина е щастливо обвързана със своя колега Деян Донков. Преди време двамата разкриваха, че мечтаят някой ден да живеят в къща в планината и да имат няколко деца.