Фейсбук се оказа единственото място, където уплашените от мощното земетресение можеха да намерят утеха и съмишленици. Минути след като земята край Перник се разлюля с нечовешките 5.8 по скалата на Рихтер, социалната мрежа започна да прелива от коментари на разбудени хора.

Много от тях пишеха от колите си, други от своите смартфони някъде по улиците на София.

Не останаха по-назад и бг звездите. Черната Златка прояви най-много смелост и вместо да се вайка, се опита да даде кураж на приятелите си във Фейсбук.

"Хайде по леглата сладкиши, успокойте се колкото можете! Утре е работен ден и трябва да се поспи още малко....и се замислете доста върху това, защо така се получава!!! Има причина....", заключи мъдро плеймейтката.

А после, за да се уточни заяви, че "нема да се мре, но света не върви на добре!".

Същото написа и Николета Лозанова.

За да развесели обстановката, Азис реагира с шега : "Добре, че в момента съм на ски в Аспен.", като в същото време от друг статус стана ясно, че е излязъл по пижама пред дома си.

В критичния  момент водещата по БНТ Мира Добрева беше настроена най-философски. Тя написа цяло есе на стената си във Фейсбук:

Миг, преди да разлюлее така, тишината на нощта сякаш стана по-дълбока. Ни куче излая, ни звук на животинка... Преди Земята да ни залюлее, всичко се стаи. После сърдита, мощна изригна. Всички ни събуди този грохот, тази ръмжаща опасност ни опули посред нощ. Майките притиснаха децата си, мъжете притеглиха жените си, всички помислихме за близките, приятелите си - добре ли са, изплашиха ли се? И така, прегърнати от земните недра, в заплашителния трепет на Земята, за пореден път разбрахме, колко много нужда имаме един от друг. Как спасително и утешително е до нас да има някой... Надявам се лошото да е отминало, приятели и страхът само да ни е помогнал да осъзнаем за пореден път, че всичко от което имаме нужда, е да не сме сами и да даваме ЛЮБОВТА си някому. Само тогава и най-страшното е преодолимо!

Собственикът на Night Flight Петко Димитров пък направо се прости със своите приятели и заяви, че е предусещал труса, заради силни болки в оперирания крак, пише lifestyle.bg.

Много звездни познайници изобщо не ъпдейтнаха профилите си във Фейсбук, въпреки традиционатата им висока активност в мрежата. Затишие имаше на страниците на Венета Райкова, Ники Михайлов и пр.