Двама от обявените за секс символи холивудски актьори - Иън Сомърхолдър и Робърт Патинсън, са спрягани за главната мъжка роля в екранизацията на най-нашумялата книга по света в момента - еротичния фен фикшън по "Здрач" - 50 Shades of Grey ("50-те лица на Грей").

В книгата се разказва историята на порочния Крисчън Грей - неустоим сексуален доминант, който прелъстява невинната Анастасия Стийл и я запознава със света на садо-мазото и отношенията господар - подчинен.

Творбата се превърна в истински бестселър в Щатите и един от основните въпроси, които занимават американската преса в последно време, е кои актьори ще изиграят главните роли, пише bliasak.bg.

Според част от слуховете това ще бъдат Нина Добрев и Иън Сомърхолдър, а според други - Робърт Патинсън и Кристен Стюарт. И докато все още никой от четиримата не е потвърдил, че се е явил на кастинг, наскоро Нина сподели в интервю, че не би искала ролята на Анастасия, ако любимият й Иън бъде избран да изиграе Крисчън Грей.

*Кристен Стюарт и Робърт Патинсън

"Не мисля, че това ще бъде добра идея. Мисля, че всеки един от актьорите от "Дневниците на вампира" трябва да се занимава с различни проекти. Ако играем ние двамата, хората ще продължават да ни виждат като Елена и Деймън. Най-добре ще бъде ако изберат само един от нас двамата. Пожелавам на Иън това да е той", заяви красавицата от български произход.

*Нина Добрев и Иън Сомърхолдър