Ива Янкулова е сред звездите на новия български сериал „Отплата”, който върви в ефира на Нова тв със сравнително добър успех.

Бившата моделка споделя пред вестник „168 часа”, че винаги й е било чудно непрофесионалното отношение на много от нейните колежки.

„Отиват на ревю, за което им се плаща и започват да проявяват претенции за прическата и облеклото, което ще покажат. Това понякога ме изкарва извън релси. Какво значение има дали си красив или дали прическата ти отива, на теб ти плащат. В Европа или в Китай не е така.Само в България има грешна представа за моделите.”, казва Янкулова.

Според нея у нас има определени лица, които се котират излишно в пространството. По думите на Яна те са известни с това, че са известни и изкривяват представата за модел. „Това си е работа като всяка друга, но се иска и голям труд. Имам приятелки, които са популярни и предпочитани лица в чужбина, а тук никой не знае за тях. Глупост е, че моделите са разглезени златотърсачки, чиято мечта е да се омъжат за футболист.”. отсича актрисата, добавяйки, че има умни, красиви и можещи момичета.