Стефан Щерев и Ирмена Чичикова са сред най-красивите двойки в артистичните среди.

Свързва ги театърът. Запознават се през 2006 г. на церемонията на наградите "Икар".

Преди това се видяли за малко на едно музикално парти, но само толкова. По време на почивката Стефан се качва да пуши на балкона на Народния театър и пак вижда красива млада актриса, тогава все още студентка в НАТФИЗ.

Заговорил я, но стават гаджета по-късно, защото той заминава за представления в Сърбия. Заживяват заедно едва 2-3 години по-късно.

Стефан има повече награди за постиженията си на театрална сцена в Сърбия, но Ирмена спечели статуетката "Икар" през 2009 г. Тя е от Пловдив, а родителите харесват името й от героиня в "Гераците" на Елин Пелин. В момента участва в постановката в Народния театър "Лов на диви патици". Стефан пък играе в сериала "Отплата", а през уикендите е един от водещите на "Почивна станция" по Нова телевизия.

"В началото Ирмена ме заплени с това, че е много красива - казва Стефан. - После ми хареса, че е момиче с характер, което е много опърничаво и вироглаво." Любовта му стига дотам, че вече не й говори на име, а с много мили сравнения, като най-често я нарича нежно "говедценце".

Музиката е една от спойките в тяхната връзка, макар че най-често са споровете коя е
най-великата група

За Ирмена това е U2, а за Стефан - "Скорпиънс". През последните 2 лета актрисата обаче е пътувала на няколко от европейските концерти на любимците си. А Стефан? "Е, няма как. Казвам й да се върне жива и здрава от тези мелета, но никога не бих опитал да я спра. Това са спорове, които може да имаш само с любим човек."

За Щерев е известно, че е страхотен кулинар, но Ирмена се справя отлично със сладкишите. "Скоро се научи да прави страхотна баница", хвали я Стефан, с което си навлича гнева на любимата. "Отскоро ли? Ама аз съм много добра баничарка още от малка." Стефан слага край на спора и се измъква с невинното:"Ама аз отскоро го разбрах." Всъщност Ирмена прави много вкусни курабийки и сладкиши, а наскоро изумила колегите си в Народния театър с млечна баница. Стефан също я опитал, но на път за Сърбия. Актрисата сега има нова кулинарна амбиция - да направи торта със сметана и портокали, но все не намира време да си купи тава с отлепящо се дъно, пише в. "24 часа".

Влюбените непрекъснато си правят различни изненади. Стефан я глези с чудновати дамски чанти, като в началото била голяма оранжева за лятото, после интересна кошничка, но не е ясно защо повечето са червени. "Може би защото Ирмена е от Пловдив и е фен на "черно-белия" тим на "Локо". С червените подаръци искам да я подсетя, че животът не е само в тези два цвята." Ирмена не се дава и казва, че само живее близо до стадиона на "Локо" и не е запален фен. Тя също не спира да изненадва любимия си. Това е дълга история. Още преди 12 г. с приятелки спират да си пишат писма и започват да общуват с пожелания и послания върху опаковки на торбичките за чай. В началото на връзката Стефан разбрал за "това патологично отклонение" на любимата и се включил да й помага. Носи й от всяко пътуване такива опаковки с посвещения от различни известни хора.

Сега вече Ирмена е пред големия въпрос - какво да прави с тази колекция, която е уникална. В нея има различни теми, като се почне от любовните със Стефан, разни стихчета от песни, пожелания, от студентските години, както и такива, написани за нея от известни хора.

"Може би ще направя нещо публично с тях, но още не съм решила по какъв интересен начин да стане. Засега не съм чула друг да има такава колекция." Тези опаковки вече са над 2000, прибрани са в кутии от бисквити или книжни пликове и чакат своята странна премиера.

Най-интересно при Стефан и Ирмена е, когато учат текстове за ролите. Тя е отличничка и от 2 прочитания ги запомня, макар че театралните изпълнения изискват много точност. Стефан е по-труден, но след като му влезе текстът в главата, няма забравяне. Той често смесва ролите с техните разговори, като я забавлява с реплики на героя си. Двамата не се ревнуват от славата на другия, нямат и спорове за кино и театър и кой е по-велик.

Едва ли друг мъж може да се примири жена му да се съблича на сцена и да се целува с друг. Това може да го разбере само артист. "Имам колеги, които имат сериозни проблеми с това. Затова смятам, че общата професия помага за връзката ни", казва Стефан.

Следят новите неща в своята област, а филми гледат на спокойствие в последните прожекции. Коментарите започват веднага и продължават дълго. Е, след като гледали носителя на тазгодишния "Оскар" "Артистът", нямало нужда от думи, просто си мълчали. По-забавно е, че Стефан често не помни с кого е бил на прожекцията, и понякога я изненадва с въпроса "Ти гледа ли еди-кой си филм?", макар че е бил с Ирмена.
За премиерата на новата пиеса на Ирмена "Лов на диви патици" Стефан я изненадал с рокля, която я чакала на закачалка вечерта. "Зная какво ще й хареса и кое ще й стане. Наистина тази рокля й стои страхотно, но после всички знаеха, че дори е спала с нея".

Наскоро си купили каравана, с която смятат да пътуват до морето, защото така могат да летуват на по-закътани места. Стефан вече има книжка и яха нов мотор.
"Ирмена ми подари нова кола" (при което тя се залива от смях). Актрисата уточнява, че това не е вярно, но пък вече шофира много добре и дори го вози до Белград.

През последните месеци двамата се виждали много рядко, защото той снимаше сериала "Отплата" и е водещ на съботно-неделния блок по Нова телевизия. Ирмена пък се размазваше от репетиции в Народния. Връзката била с есемеси, колкото да знаят как са, или най-много Стефан да я прибере от репетиции. Неговият почивен ден най-често е в понеделник, когато намира време да се обръсне. Това му е най-омразното нещо, но пък приятелката му е много доволна, когато е обръснат. Въпреки облекчението от липсата на твърдата му брада все пак по-щастлива е от това, че наскоро той отказа цигарите.