Руската продуцентка Катерина фон Гечмен-Валдек заяви, че конкурсът "Евровизия" е нагласен и титлата се продава срещу 5 милиона долара.

Германска фирма предложила да баронесата сделка, за да уреди неин човек за победител, но Валдек отказала, защото в момента не представлява състезател в конкурса.

Според руски медии думите на продуцентката били потвърдени и от руския композитор Виктор Дробиш. Валдек твърди, че не е трудно конкурсът да бъде манипулиран.

Достатъчно било само няколко от страните в него да се споразумеят кой да е победителят и да изфабрикуват гласове в негова полза.

Междувременно в Русия назрява и друг скандал, свързан с "Евровизия".

Бившият победител в конкурса Дима Билан и Юля Волкова от "Тату" били много недоволни, че няма да участват в състезанието и че на тяхно място ще се явят "Бурановските баби" от Република Одмуртия, пише в. "Новинар".

Двамата настройвали мнението в Русия срещу фолклорната група и твърдели, че бабите няма да имат шанс. Според букмейкърските агенции обаче "Бурановските баби" са сред най-вероятните победители заедно с Швеция и Италия.

България пък е сред последните с коефициент 201 - като на Португалия, Македония и Албания.