Най-гледаният турски сериал в момента - "Пепел от рози", завършва с хепиенд.

Нищо в драматичната и дълга история по Би Ти Ви не подсказва подобен финал. Той обаче е факт, твърдят зрители, гледали филма в Турция.

Филмът завършва с истинската сватба на Фатмагюл и Керим.

Докъдето е стигнал сериалът у нас, двамата са женени, и то почти от началото на поредицата. Но в живота им няма особено щастие, тъй като Керим е един от 4-мата насилници на Фатмагюл.

Той и трима негови богати приятели я изнасилват, след което я омъжват за Керим против волята й. Така ще се спасят от преследването. От немай-къде Керим също се съгласява, защото той е единственият беден и сирак в компанията.

И след този трагичен обрат сценаристите на "Пепел от рози" използват стокхолмския синдром. С този термин се обозначава психологическо явление, при което пленен или отвлечен човек се привързва към похитителя си и изпитва симпатия към него.

Така се случва и с Фатмагюл, която се влюбва в Керим. В един момент двамата разбират, че се обичат и не могат един без друг.

Кулминацията е на финала на филма, когато вдигат пищна сватба.

В момента обаче историята у нас е на много по-ранен етап. Сюжетът е стигнал до ситуация, в която Керим е принудил съпругата си Фатмагюл да подаде жалба в полицията срещу изнасилвачите си. Двамата обвиняеми Ердоан и Селим са вкарани в затвора, въпреки опитите на влиятелното им семейство да задейства връзките си. Зад решетките са тормозени от другите затворници, след като става ясно, че са вътре за изнасилване. Керим е освободен, след като Мериам наема много добър адвокат.

Междувременно Мустафа - бившият любим на Фатмагюл, кара Асу да направи аборт. Той осъзнава, че все още обича Фатмагюл и я отвлича. Керим успява да спаси съпругата си. Тя показва, че му има доверие, което го кара да се надява, че и тя може би започва да изпитва някакви чувства към него.

Заради ролята си на Фатмагюл актрисата Берен Саат е поставена на първо място в зрителска класация на най-харесваните лица от сериалите в Турция. За нея са гласували над милион души.

Партньорът в сериала - Енгин Акюрек (Керим), също получава приза за най-харесван актьор в родината си.

Берен Саат стана известна у нас с друг много гледан турски сериал - "Забраненият плод", излъчван преди време по Би Ти Ви. Сега върви по "Би Ти Ви Лейди". Режисьор и на двете поредици е Хилял Сарал, пише 24chasa.bg.

Музиката на "Пепел от рози" вече е силно разпознаваема у нас. Дори и тя подсказва любовната развръзка, защото в някои моменти е силно романтична и подсилва нежните сцени. Тя е на композитора Толга Ишкили. Той е много известен в родината си, тъй като е автор на десетки популярни турски песни, които са известни и у нас.

1 747 440 зрители средно са следили сериала у нас през март, сочат пийпълметричните изследвания на ГАРБ. Откакто е на екрана, той неизменно влиза в най-гледаните 50 предавания за всеки месец.

Освен "Пепел от рози", който се излъчва в праймтайма от 20 ч, Би Ти Ви показва още няколко турски поредици.

Новите епизоди на "Мечтатели" вървят всеки делничен ден от 11 ч. В 13,30 ч се повтарят епизодите на "Листопад". Сериалът свършва на 24 април и още на следващия ден телевизията пуска нов на неговото място - комедийния "Комшии". "До последен дъх" е филмът, който върви всеки ден от 15,30 ч.

Чак в полунощ е началният час на "Долината на вълците". Сериалът е доста кървав, заради това е програмиран толкова късно. В един от епизодите му участваха и американските звезди Анди Гарсия и Шарън Стоун.

ГЕРОИТЕ:

Хубавата Берен Саат е родена през 1984 г. в Анкара. Още докато учи в университета в Башкент, тя става риалити звезда.

За ролите си на Бихтер в "Забраненият плод" и на Фатмагюл в "Пепел от рози" тя получава награда за най-добра актриса.

В "Пепел от рози" играе младо момиче с тежка съдба - изнасилена е от четирима души край селото и трябва да се омъжи за един от насилниците.

Енгин Акюрек е роден през 1981 г. в Анкара. Завършва образованието си през 2002 г. След множество роли в киното, телевизията и театъра през 2010 г. той получава ролята на Керим в "Пепел от рози".

Героят му е сирак от дете, когото всички харесват.

Работи като ковач, а с работата си се опитва да забрави травмата от самоубийството на майка му.

Сумру Яврокук (Мериам) е родена през 1961 г. в Анкара. Учила е пеене и театрално майсторство в Консерваторията в Истанбул. По-късно влиза в Държавната консерватория в Анкара със специален статут.

Кариерата на актриса започва през 1980 г. В сериала е Мериам - жената, отгледала Керим. Тя е и единствената опора на Фатмагюл след черната нощ.

Каан Тасанер (Ердоан) е роден през 1979 г. Завършва театрално майсторство и кариерата му на сцената започва през 1998 г.

След редица роли в театъра през 2004 г. получава покана да се снима в телевизионната поредица "Голяма среща". През 2010 г. идва истинският му пробив с ролята на Ердоан в "Пепел от рози". Той е един от насилниците на Фатмагюл, но сериалът го превръща в звезда.

Фърат Челик (Мустафа) е роден през 1981 г. в Германия. Още като дете семейството му се премества в Париж. Фърат става модел, но скоро решава да взема уроци по актьорско майсторство. Първата му роля е във Франция.

В "Пепел от рози" играе годеника на Фатмагюл. След трагичната вечер двамата развалят годежа си, защото Мустафа мисли, че приятелката му е изневерила с друг.