Второто издание на конкурса за непопулярна българска група или изпълнител ще стартира на 10 април. Тази година той ще предложи нови правила, които ще дадат право на участие на цели три банди.

Първите две от тях ще бъдат избрани от жури състоящо се от членовете на титулярните български групи и изпълнители - Gravity Co, SKRE4, 100 Кила и Der Hunds. Третата ще бъде избрана от интернет потребителите, които ще могат да дадат своя глас на специална платформа във VBOX7.COM след 14 май. Повече подробности за начина на гласуване в интернет и сроковете, очаквайте скоро на официалния сайт на Elevation.

Преди финалното гласуване, организаторите на фестивала ще изберат 10 имена измежду всички записали се. Заключителната част на музикалната надпреварата ще се състои в края на май по време на специално събитие, когато освен двамата победители ще бъде обявен и изборът на интернет потребителите. При равен брой гласове участникът ще бъде изтеглен на случаен принцип, чрез жребий. Класиралата се на първо място група, според гласуването на членовете на останалите български групи, ще се изяви на основната сцена редом до Fat Boy Slim, Erykah Badu, Kosheen и много други. Останалите две групи ще се представят на третата сцена на фестивала, за която предстои да се обявят още много български и чужди имена.

Изискванията за участие в конкурса са кандидатите да имат минимум 10 авторски песни и да не са се изявявали на основните сцени в програмите на големите български фестивали. Желаещите да участват трябва да изпратят на имейл адрес radiocafeteam@elevation.bg или на адрес: София, бул. България 2, Radio Café не повече от две свои песни, снимки и попълнен формуляр, който могат да изтеглят от страницата на Elevation – www.elevation.bg Заявки за участие могат да се изпращат до 7 май.