Мис България 2007 Юлия Юревич споделя, че обича екстремните спортове и за нея не съществува понятие като страх.

Кой я е запалил по екстремните спортове, как е изпитвала адреналина си и коя е следващата й цел, разберете от откровенията на красавицата:

"Преди около 4 години се запалих по екстремните спортове, като присъствах на няколко организирани мероприятия. Тогава усетих особено въздействие и чувство, което беше нещо ново за мен. Но активно започнах да се занимавам с екстремни спортове преди 3 години.

По екстремните спортове ме запали бившият ми приятел Влади. Веднъж съвсем спонтанно той ме покани да отида с него на подобно мероприятие с коли, при което очакваше да му откажа, защото е свикнал жените да не се интересуват от екстремни спортове. Аз обаче се съгласих, което много го учуди, дори отначало се опита да ме откаже, като ми каза, че атмосферата там е мъжка, има строга организация и ще трябва да свикна с миризмата на гуми и бензин.

Но аз не се поколебах в решението си, дори обратно, проявих повече интерес към предстоящото събитие и когато се върнахме в София бях изпълнена с много приятни емоции и адреналин. Мои приятели не очакваха, че така ще ми хареса, а напротив, мислиxa си, че ще поискам да си тръгна още първия ден. Покрай тези мероприятия се запознах с много различни и интересни хора и голяма част от тях са ми споделяли, че съм ги впечатлила с това, че съм мъжко момиче и приемам всякакви екстремни предизвикателства.



Дали ме е било страх?! Още първият път, когато се возих в кола на състезание, не съм изпитала никакъв страх. Като цяло това чувство е непознато за мен. Опитвала съм да го предизвикам по различни начини - скачане с парашут, каране на ски по екстремни писти, каране на четириколки и коли по екстремни пътища и състезания и освен удоволствие и адреналин други чувства не съм изпитала.

Хубавото при екстремните спортове е това, че усещането на адреналин не изчезва, а обратно въздейства ти като наркотик. В момента практикувам само два екстремни спорта - ски и състезания с коли. Не мога да опиша какво е чувството на адреналин, защото е несравнимо с нито едно друго усещане в моя живот.

За мен екстремността е вид дейност, която осъзнаваш, че извършвайки я малко или много рискуваш живота си. Не смятам, че засега мога да живея без екстремни спортове. Искам да опитам Уингсют, до колкото знам в България този спорт на летящите хора още не се практикува, гледала съм само клипове в Интернет и изглежда много красиво и опасно. Пожелавам си някой ден да имам възможността да се пробвам, защото освен адреналина, може да изпиташ усещане на свободно летене.

Какво да посъветвам младите хора!? Тези емоции не са за всеки, не ги препоръчвам за хора, които изпитват страх от височина, бързи скорости или имат някакви други страхове. Искам също така да споделя, че съм противник на карането екстремно в градски условия и това да не се спазват правилата и ограниченията по пътищата. Аз си позволявам да карам екстремно само на предназначени за това мероприятия и не бих си позволила да го правя на друго място поради моята безопасност, както и на хората около мен."

Източник: bliasak.bg